Sabah

TIRAN’DA ERDOĞAN HEYECANI Arnavutluk’un Laç kentinde TOKİ’nin yaptığı konutların­a kavuşan deprem mağdurları, yarın Tiran’a gidecek olan Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı sabırsızlı­kla bekliyor. Evlerini teslim alan depremzede­ler, yeni semtlerine övgüler yağdırırke

- Editör: )atma AKY,/',= Tasarım: Bahadır ÇETİNKAYA

ADışişleri Bakanlığı, ABD’nin Doğu Akdeniz’de yenilenebi­lir enerji kaynakları ve elektrik temelli projeleri öncelediği­ne işaret ederek Doğu Akdeniz Doğalgaz Boru Hattı Projesi’ne (EastMed) artık sıcak bakmadığın­ı bildirdi. Anadolu Ajansı muhabirini­n konuyla ilgili sorusuna yazılı yanıt veren bir ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD’nin Doğu Akdeniz’deki enerji önceliğine ilişkin değerlendi­rmede bulundu. Açıklamada, ABD’nin EastMed projesinde­n desteğini çektiği doğrudan ifadelerle dile getirilmes­e de Washington’ın Doğu Akdeniz’deki ilgisinin yenilenebi­lir enerji ve elektrik temelli projelere kaydığı açık bir şekilde vurgulandı. 2 Ocak 2020’de Yunanistan’ın başkenti Atina’da İsrail, Yunanistan ve Kıbrıs liderleri arasında imzalanan EastMed Boru Hattı projesinin İsrail’den Kıbrıs Rum kesimine, oradan da Yunanistan’a bağlanması planlanmak­taydı. Buradan da başta İtalya olmak üzere tüm Avrupa’ya doğal gaz taşınacakt­ı. Ancak Türkiye, Libya’yla yapmış olduğu MEB anlaşması sonrası EastMed Boru Hattı’nın geçirilmes­i planlanan deniz sınırların­ı tamamen kontrol altına alarak projeye ölümcül bir darbe vurdu. Doğu Akdeniz’de enerji paylaşımın­da Türkiye’yi bypass etmeye çalışan bu proje bu yüzden zaten ‘ölü doğmuş’ bir projeydi. ABD’nin son kararı da bu gerçeği bir kez daha tescillemi­ş oldu. rnavutluk’ta 2019 yılında meydana gelen ve 51 kişinin yaşamını yitirdiği deprem mağdurları, TOKİ tarafından yapılan konutların­a kavuşurken açılış için Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ı bekliyor. Depremzede­ler, Türkiye’nin desteğiyle Laç şehrinde inşa edilen konutlara, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın yarın yapacağı Arnavutluk ziyaretini­n arifesinde kavuşmanın mutluluğun­u yaşıyor. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın talimatıyl­a inşa edilen konutların ailelere teslim edilmesine başlandı.

‘DAHA İYİSİ OLAMAZDI’

Evlerine kavuşan aileler, yeni inşa edilen semtleri için “Arnavutluk’ta daha güzel semt bulunmuyor” övgülerind­e bulundu. Deprem mağdurları, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a sözünü tuttuğu için teşekkür

etti.

TEMELİ 2020’DE ATILDI

Arnavutluk’ta 26 Kasım 2019’da meydana gelen 6,3 büyüklüğün­deki depremde yaklaşık 17 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kalmış, depremden 202 bin 291 kişi etkilenmiş­ti. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, depremin hemen ardından depremzede­ler için konut inşası talimatı vermişti. TOKİ tarafından gerçekleşt­irilen proje kapsamında 522 konut, ticari ünite ve otopark inşa edildi. Konutların temel atma töreni Aralık 2020’de düzenlenmi­ş, Cumhurbaşk­anı Erdoğan da törene videokonfe­ransla bağlanmışt­ı.

 ?? ?? çok memnunuz” diyen yeni dairesine kavuşan 67 yaşındaki Meçan Marra, “Burada ev almayacak olanlar bile Erdoğan’ın sözlerinde­n memnun. Bu yer öyle bir semt oldu ki belki Tiran’da böyle bir şey yoktur. Erdoğan’ın Laç’ta yaptığı bu semte Tiran bile sahip olamaz. Daha iyisi olamazdı; içeri girip gördük, harika bir şey. Başbakanım­ız (Edi Rama) da Erdoğan’la birlikte sözünü tuttu” ifadelerin­i kullandı. Yeni evini teslim alanlardan 57 yaşındaki Nikoll Çupi ise “Verdiği tüm sözleri tutan Erdoğan ve Türk hükümetini­n katkıların­dan çok memnunuz. Bunun için Erdoğan ve bizim başbakanım­ıza (Rama’ya) müteşekkir­iz. Şehrimizde meydana gelen bu mucizeyle Arnavutluk’ta daha güzel semt bulunmuyor” ifadelerin­i kullandı. 75 yaşındaki Thanaj da, “Arnavut devletine ve bizlere iyi kalpliliği­nden dolayı Erdoğan’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yeni evine kavuşan Mark Thanaj, des
teği için Cumhurbaş kanı Erdo ğan’a teşek kür etti.
çok memnunuz” diyen yeni dairesine kavuşan 67 yaşındaki Meçan Marra, “Burada ev almayacak olanlar bile Erdoğan’ın sözlerinde­n memnun. Bu yer öyle bir semt oldu ki belki Tiran’da böyle bir şey yoktur. Erdoğan’ın Laç’ta yaptığı bu semte Tiran bile sahip olamaz. Daha iyisi olamazdı; içeri girip gördük, harika bir şey. Başbakanım­ız (Edi Rama) da Erdoğan’la birlikte sözünü tuttu” ifadelerin­i kullandı. Yeni evini teslim alanlardan 57 yaşındaki Nikoll Çupi ise “Verdiği tüm sözleri tutan Erdoğan ve Türk hükümetini­n katkıların­dan çok memnunuz. Bunun için Erdoğan ve bizim başbakanım­ıza (Rama’ya) müteşekkir­iz. Şehrimizde meydana gelen bu mucizeyle Arnavutluk’ta daha güzel semt bulunmuyor” ifadelerin­i kullandı. 75 yaşındaki Thanaj da, “Arnavut devletine ve bizlere iyi kalpliliği­nden dolayı Erdoğan’a teşekkür ediyorum” diye konuştu. Yeni evine kavuşan Mark Thanaj, des teği için Cumhurbaş kanı Erdo ğan’a teşek kür etti.
 ?? ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan, yarın Arnavutluk’a ziyareti kapsamında TOKİ’nin Laç’ta yaptığı konutların resmi açılış törenine katılacak.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan, yarın Arnavutluk’a ziyareti kapsamında TOKİ’nin Laç’ta yaptığı konutların resmi açılış törenine katılacak.
 ?? ??
 ?? ?? Deprem mağdurları, TOKİ’nin yaptığı yeni semtlerini cok beğendikle­rini dile getirdi.
Deprem mağdurları, TOKİ’nin yaptığı yeni semtlerini cok beğendikle­rini dile getirdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye