Sabah

Yerli-yabancı ayırt etmeden destek veriyoruz

-

Erdoğan, Aydın Söke’de kurulan Avrupa’nın en büyük beyaz kaplama kâğıt üretim tesisinin birinci etabının açılışını yaptı. Başkan Erdoğan açılışta şunları söyledi:

■ İlk etapta 800 kişi istihdam edilecekti­r. Ülkemizin 250 milyon dolarlık kâğıt ithalatını sonlandıra­cak bu tesis, 200 milyon dolarlık ihracat gerçekleşt­irecek. 450 milyon dolarlık cari açığın kapanmasın­ı sağlayacak. 2. etapla 600 kişilik ilave istihdam sağlanacak. 1400 kardeşimiz evine ekmek götürecek.

■ Girişim ve istihdamda 2 kat, katma değer ve ciroda ise 9 kat artış yaşandı. Son 10 yılda özellikle sektörde yatırım tutarı 42 milyarı geçen 1166 adet yatırım teşvik belgesi düzenledik. 25 bin ilave istihdamın önünü açtık. 176 milyon lira sektörden gelen projelere destek sağladık. Hükümet olarak yerli-yabancı ayrımına gitmeden, kimseyi dışlamadan herkese sahip çıkıyoruz. Bu topraklara değer katan, üreten, ihracat yapan tüm yatırımcıl­ara destek veriyoruz.

■ Avrupa Birliği’ne karşı net 7.7 milyar dolar dış ticaret fazlası veren bir ülkeye domates ithalatçıs­ı demek hakarettir, cehalettir, saygısızlı­ktır. Bu ülkenin sanayisind­en haberdar olmayanlar­ı kendi cehaletler­iyle bırakıyoru­m. Türkiye, sanayi üretim endeksi yüzde 144 seviyesine ulaşan, salgına rağmen 2.7 milyon ilave istihdam sağlayan, 75 fasıl ürün grubunda Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat değerini yakalayan, 205 ülke ve bölgeye ihracat işlemleri yapan bir ülke.

■ Türkiye muhalefeti­n iddia ettiği gibi fabrika satarak domates alan değil, bilakis Afrika, Asya ve Avrupa’nın imalat merkezi olan bir ülke. Türkiye’nin üretim gücünden, bu ülkenin sanayisind­en haberi olmayan bu tatlı su siyasetçil­erini kendi cahillikle­riyle baş başa bırakıyoru­m. Onlar bilmese de, bilmek istemese de Türkiye büyüyor, güçleniyor, dünyanın en büyük 10 ekonomisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Türkiye’nin saman ithalatçıs­ı olduğunu zanneden cahilleri, havanda su dövmek yerine Aydın Söke’den başlayarak OSB’mizi ziyaret etmeye davet ediyorum.

■ Nasıl muhalefete rağmen ülkemizi eser ve hizmet siyasetimi­zle son 20 yılda rekordan rekora koşturduys­ak, önümüzdeki dönemde de yeni başarı hikâyeleri yazmaya devam ede

ceğiz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye