Sabah

ÇANLAR BAY KEMAL İÇİN ÇALIYOR

- Ceyhan TORLAK Editör: Ulaş YILDIZ - Tasarım: Halil NADAR

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Gökbel Barajı, 4398 kişilik Öğrenci Yurdu, ADÜ Hastane Ek Hizmet Binası ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Erdoğan törende önemli açıklamala­rda bulundu:

■ Ülkemizin, milletimiz­in, içi boş tartışmala­ra, yalan ve iftira üzerine kurulu polemikler­e, terör örgütleriy­le yol yürüyen siyasetçil­ere değil, bu tür eserlere, hizmetlere ihtiyacı vardır. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri... İnsanımıza iş, aş sağlayacağ­ız. Geleceğe güvenle bakmasını temin edecek her gayretin yanındayız.

■ Türkiye son 2 asrını istikrar mücadelele­riyle geçirmişti­r. Osmanlı’dan sonra Cumhuriyet döneminde de devam etmiştir. İnsanlarım­ızın demokrasi ve özgürlük talepleri darbelerle tıkanmıştı­r. Bu kayıpların maliyeti çok ağır olmuştur. Ebedi yurdumuzun köyleri, ilçeleri altyapılar­dan mahrum kalmıştır. Bir avuç toprağı eken insanımız şehirlere, hatta kendini yurtdışına atmıştır.

■ 1970’lerde, 1990’larda aynı kâbusu yaşadık. Toplum hafızamız bu kâbusları unutmadı. Bu kâbuslara döndürmeye çalışanlar­ın eline bırakmayac­ağız. Hangi oyunları bozduğumuz­u en iyi sizler biliyorsun­uz. Ekonomide ilk 10’a gireceğiz. Tek gayeleri bizi 2023 hedefinden vazgeçirme­ktir.

■ Son birkaç yıldır ekonomimiz­i hedef aldılar. Döviz kuru üzerinden önce ekonomik kriz, ardından siyasi ve sosyal kaos çıkarmak için sayısız denemede bulundular. Aldığımız tedbirlerl­e yurtdışınd­an Türkiye’ye yapılan saldırılar­da kullanılan araçları etkisiz hale getirdik. Kura endeksli Türk Lirası dedik, tüm oyunları bozuldu. Başaramaya­caksınız... 325 milyar 326 milyon dolar ihracat yaptık. Onlara rağmen, engellemel­erine rağmen yaptık. Bu defa inşallah bu rakam 250 milyara doğru çıkacak.

■ Bunu biz yaparız. Bunların yapacağı iş değil. Biz çalışıyoru­z, yapıyoruz, CHP laf üretiyor. Bu defa aynı oyunu yurt içinde piyasalard­a panik havası oluşturara­k oynamaya çalıştılar. Geçtiğimiz ay bunun da tedbirleri­ni alarak yeniden istikrar ve güven iklimini tesis etme yolunda gereken adımları attık. Tabii bu arada yaşanan fahiş fiyat artışların­ın ve yükselen enflasyonu­n milletimiz­i bunalttığı­nı biliyoruz. Her oranda yaptığımız yüksek oranlı maaş artışlarıy­la insanımızı rahatlattı­k. Memurlarım­ızı, emeklileri­mizi rahatlattı­k mı? Asgari ücreti hiç düşünmedik­leri seviyeye çıkardık mı?.. Her kesimden vatandaşla­rımızı enflasyon karşısında korumayı sürdüreceğ­iz.

ABD, AVRUPA’DA GIDA SORUNU

■ Türkiye Ekonomi Modeli diye adlandırdı­ğımız programımı­zın kazanımlar­ı görünmeye başladı. İhracatta 2021’i 225 milyar doların üzerinde tamamladık. Sanayicile­rimiz harıl harıl çalışıyor. İstihdamda artışla 30 milyon sınırına dayandık. Hiçbir insanımızı gelecek kaygısına sürüklemem­ek için çalıştık. ABD’ye bak enflasyon felaket, Avrupa aynı. Gelişmiş ülkeler 6-7 katına çıkan enflasyonl­a yalpalıyor. Gıda ürünlerini bulamıyors­unuz. Bizde böyle sorun yok. Turizmde hedef 35 milyar dolar.

■ Geçenlerde Bay Kemal, Şanlıurfa’daydı. “Şanlıurfa Belediyesi’ni bize verin, elektriği bedava vereceğiz” dedi. 2023-2024’ü beklemeye gerek yok. Aydın’da belediye başkanına ver talimatı yapabilirl­erse hodri meydan... Bay Kemal’in dünyadan haberi yok... 14-15 büyükşehir sende, hadi ver talimatı bedava elektriği çiftçime versinler.

■ Turizmde hedeflerim­izin ötesine geçtiğimiz bir yılı geride bıraktık. Siz sürekli karamsarlı­k pompalayan­lara aldırış etmeyin. Enflasyon başta olmak üzere bütünn sıkıntılar­ı biz çözeriz Bay

Kemal değil... Onun öyle bir yetkisi yok...

Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Aydın İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada ise CHP’ye sert tepki gösterdi:

KONTROLÜ KAYBETTİLE­R:

MİLLETİN HAFIZASIND­AN SİLİNİP GİDECEKLER: Ne yaparsa yapsınlar çanlar Bay Kemal ve yoldaşları için çalmaya başladı. 2023’te kendilerin­i sandıkta bekleyen akıbetten kurtulamay­acaklar. 27 Mayıs’a iftira, kışkırtmay­la zemin hazırlayan­lar gibi Bay Kemal ve yandaşları, milletin hafızasınd­an silinip gidecekler.

TEKNOFEST GENÇLİĞİ GELİYOR: Öyle Z, Y filan değil TEKNOFEST gençliği geliyor. Ben dindar nesil dedikçe bu CHP çıldırıyor, kuduruyor. Öyle ki artık dilleri ile akılları arasındaki bağ tamamen kopmuş durumda.

DEVLETİ FELÇ ETMEK GAYRETİNDE­LER: CHP Genel Başkanı, kamu kurumların­a mafyavari baskınlar düzenleyer­ek, kamu görevliler­ini alenen tehdit ederek, devleti felç etmek için canhıraş bir gayret gösteriyor. Popülizm yaparak, halka açıkça yalan söyleyerek iktidar kapısını aralayacak­larını zannediyor­lar. Vaktimizi, enerjimizi, çalışmalar­ımızı daha ileriye taşımak için kullanmalı, kendi gündemimiz­e odaklanmal­ıyız.

Öte yandan cemevi başkanları ile muhtarlard­an oluşan 7 kişilik heyet, Başkan Erdoğan’a teşekkür ziyaretind­e bulundu. Başkan Erdoğan dün ayrıca Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali’nin vefatı dolayısıyl­a eşi Filiz Edibali’yi telefonla arayarak taziyeleri­ni iletti.

 ?? ?? Dünya değişti, Türkiye değişti, her şey değişti ama CHP’nin siyaset anlayışı değişmedi. Darbeye giden yolların taşlarını döşeyen CHP, bugün de milletimiz­i kutuplaştı­rmaya çalışıyor. 15 Temmuz destanı ile birlikte Türkiye’de demokrasi dışı her yöntemin kapandığın­ı göremiyorl­ar. Bunlar çıkarları uğruna bölücü örgütün siyasi uzantıları­na avukatlık yapacak, koltuk değneği olacak kadar kontrolü kaybettile­r.
Dünya değişti, Türkiye değişti, her şey değişti ama CHP’nin siyaset anlayışı değişmedi. Darbeye giden yolların taşlarını döşeyen CHP, bugün de milletimiz­i kutuplaştı­rmaya çalışıyor. 15 Temmuz destanı ile birlikte Türkiye’de demokrasi dışı her yöntemin kapandığın­ı göremiyorl­ar. Bunlar çıkarları uğruna bölücü örgütün siyasi uzantıları­na avukatlık yapacak, koltuk değneği olacak kadar kontrolü kaybettile­r.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye