Sabah

‘Kemalciler ile Ekremciler’in medya savaşı

-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu görmezden gelse de, daha doğrusu görülmesin­i iste mese de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile arasındaki kavga giderek büyüyor.

Kılıçdaroğ­lu, her ne kadar, “Başkanlar görevini yapsın” veya “İstanbul’u kaybetmeyi göze alamayız” dese de İmamoğlu dinlemiyor ve bildiğini okumaya devam ediyor. Sadece o da değil, onu destekleye­nler de öyle yapıyor. Bu açıdan özellikle medyada büyük bir kavga yaşanıyor.

Bu kavga öyle gizli saklı da değil, adını da bizzat kendileri koydu: “Kemalciler-Ekremciler...”

Bu fotoğrafı en net biçimde, muhale feti destekleye­n kimi içeriden kimi dışa rıdan fonlanan “solcu-laik” medyada görüyoruz.

Gazeteci Murat Sabuncu, “Endişem var” diyerek şöyle bir tespit yapıyor:

“Parti içinde cumhurbaşk­anlığı adaylığı için Kemalciler-Ekremciler diye bir ayrım olmaya, hatta büyümeye başladı. Genel merkezde, il örgütlerin­de, belediyele­rde...”

Gazeteci kaygısını da şöyle özetliyor: “Kemal Bey aday olur genel başkanlıkt­an ayrılırsa genel başkanlık yarışı başlar ve cumhurbaşk­anlığı seçimi riske girer.”

Kısaca, Kemal Bey’e “Aday olma” diyor.

Gördüğünüz gibi artık “Medyamız yok” diye ağlaşmıyor­lar, medya üzerin den kavga ediyorlar.

Bu konuda Ekremciler’in, Kemalciler’e fark attığını da söylemeliy­im.

Çünkü İBB alındıktan sonra İmamoğlu, medyayı ele geçirmek ve yeni medya mecraları oluşturmak için harekete geçti, hatta şehrin arıtma siste miyle, depreme hazırlıkla uğraşmak yeri ne İstanbul’un kaynakları­nı pervasızca tanıtım ve medya için kullandı.

AK Parti İBB Grup Başkanveki­li Tevfik Göksu’nun feryadının nedeni de buydu:

“Reklama para var ama dönüşüme yok...”

Bu bir strateji... Bu stratejiyi de İmamoğlu’nun medya ekibi Murat Ongun, Şükrü Küçükşahin ve Soner Yalçın yürütüyor.

Ekip, İmamoğlu’nun desteklenm­esi ni her şeyden daha önde tutuyor. Bunun için de televizyon­lara, gazetelere, haber sitelerine, sosyal medya mecraların­a ina nılmaz kaynak aktarılıyo­r.

Aslında Kılıçdaroğ­lu da Erdoğan Toprak, Tuncay Özkan ve +alk T9 üzerinden benzer bir strateji izle di. Hatta ciddi paralar harcandığı­nı biz zat Kılıçdaroğ­lu’nun avukatı (CHP’den ayrılıp Muharrem İnce’nin partisine gitti) Mustafa Kemal Çiçek açıklamışt­ı:

“Son 3 yılda sorumsuzca harcanan 650 milyonun önemli bir kısmının kime, hangi yayın organların­a, anket-araştırma şirketleri­ne verildiğin­i soramamak, siyasi ahlaksızlı­ğın ve vicdansızl­ığın tam da kendisidir.”

Ancak Kılıçdaroğ­lu’nun bu çabası işe yaramadı ki bugünlerde fondaş medya büyük oranda onu değil, İmamoğlu’nu destekliyo­r.

Sözcü, Fox TV, Tele 1, Odatv, daha ilginci Halk TV ve programcıl­arı açık açık İmamoğlu’nun aday olmasını istiyor.

Tabii bunlara Zülfü Livaneli gibi açık destek veren sanatçılar­ı da eklemek gere kiyor.

Kılıçdaroğ­lu’na ise kısmen KRT tele vizyonu ve Barış Yarkadaş gibi bir iki gazeteci dışında pek destek veren yok.

Bu ikili arasında şimdi ciddi bir Cumhuriyet Gazetesi kavgası da yaşa nıyor. Gerçi İmamoğlu oraya da destek veriyor ama gazete henüz açık tavır koy muş değil. Ancak Mine Kırıkkanat gibi Kılıçdaroğ­lu’na “Dosyası var” diye aba altından sopa gösteren yazarları da giderek artıyor.

Medya kavgasını İmamoğlu’nun kazandığı çok açık... Ama karşısında hafi fe alınmayaca­k, CHP gibi köklü bir parti nin genetiğini bozan, güçlü aktörlerin­i bile devre dışı bırakan bir Kılıçdaroğ­lu var. Küresel güç merkezleri devreye girmezse onu atlatmak hiç kolay olmayacak.

Tel: 0212 354 35 24 SMS: MOV yaz 4122’ye gönder.

MH: 444 88 81 facebook.com/mahmutovur

 ?? ?? Mahmut
mahmut.ovur@sabah.com.tr
Mahmut mahmut.ovur@sabah.com.tr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye