Sabah

PROFESÖR DE BUNU YAPARSA

İstanbul’da bir üniversite­de görevli Güney Koreli Prof. Namkook Lee’nin, eşini günlerce dövdüğü ortaya çıktı. Talihsiz kadının ifadesi üzerine tutuklanan Prof. Lee hakkında 7.5 yıl hapis istendi

- 15 HAZİRAN 2022 ÇARŞAMBA Dilek YAMAN DEMİR

İstanbul’da özel bir üniversite­de profesör olarak görev yapan Güney Koreli Namkook Lee’nin (70), eşi Jae Lee’yi (62) günlerce öldüresiye darp ettiği ortaya çıktı. Gözaltına alınıp tutuklanan profesör hakkında, “kasten yaralama, hakaret ve tehdit” suçlarında­n 7.5 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Özel bir üniversite­de profesör olarak görev yapan, “Scooby Doo”, “Space Jam” ve

“Goof Troop” gibi popüler çizgi filmlerin mimarların­dan Güney Koreli animasyon uzmanı 70 yaşındaki Namkook Lee, geçtiğimiz yıl eşi Jae Lee ile birlikte üniversite­nin yaz eğitim programı için Türkiye’ye geldi. Üniversite­nin Beyoğlu’ndaki apartında ikamet eden çift arasında 26 Mayıs günü bir tartışma yaşandı. Prof. Lee, tartışma sırasında eşini, göğsüne birden fazla kez yumruk atarak darp etti.

DİNLENE DİNLENE DÖVDÜ

Ertesi gün dışarı çıkan çift, bir restoranda yemek yedikleri sırada yeniden aynı mesele nedeniyle tartıştı. Güney Koreli profesör, eşinin ağzına ve yüzüne yumruklarl­a vurduktan sonra mekândan ayrılarak apartların­a gitti. İddiaya göre darp apartta da saatlerce sürdü. Prof. Lee’nin karısını bayıltana kadar dövdüğü ifade edildi. Hastaneye kaldırılan talihsiz kadın, kendisine geldiğinde ise durum hastane görevliler­i tarafından polise bildirildi. Jae Lee’nin aldığı darbelerle vücudunda hasar meydana geldiği ve çeşitli bölgelerin­de kırıklar oluştuğu belirlendi. Jae Lee, kocasının kendisini öldüresiye dövdüğünü anlattı.

$<1,

Gözaltına alınan ünlü profesör, ifadesinde eşiyle kavga ettiklerin­i kabul etse de darp olayını reddetti. Prof. Namkook Lee, ifadesinin ardından İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklanar­ak cezaevine gönderildi.

KASTEN YARALAMA, TEHDİT...

Savcılık, Namkook Lee hakkında yürütülen soruşturma­yı tamamlandı. Eşini saatlerce darp ederek vücudunda kalıcı yaralanmay­a neden olarak hayati tehlike geçirmesin­e neden olan Profesör Lee hakkında, “kasten yaralama, hakaret ve tehdit” suçlarında­n dava açıldı. 7.5 yıla kadar hapsi istenen Prof. Lee, Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanac­ak.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye