Sabah

ASGARI ÜCRETLIYE SINYALI

Bakan Bilgin, temmuzda enflasyon farkı ve ücretlerde yeni düzenlemel­erle tüm kesimlerin rahatlayac­ağını açıklarken, asgari ücretliye ‘ara zam’ için de çalışma başladı

- +a]al ATEŞ

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından Çalışma ve

Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de temmuz ayında enflasyon farkı, ücretlerde yeni düzenlemel­erle bütün kesimlerin rahatlayac­ağını açıkladı. Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı, asgari ücretliye “ara zam” için de çalışma başlattı. Bakan Bilgin, “Temmuz ayında bütün çalışanlar­ın yüzünü güldürecek, ‘enflasyona karşı devletim benim yanımda’ dedirtecek bir düzenlemey­i, Türkiye gerçekleşt­irecek durumdadır” dedi. Bakan Bilgin, emeklilere sadece enflasyon farkı değil, sosyal korumaları­nı destekleye­cek bir çalışma yürüttükle­rini açıkladı.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Temmuz ayında enflasyon farklarıyl­a, ocak ayında ücretlerde­ki yeni düzenlemel­erle her kesimi rahatlatac­ağız” açıklaması­nı yapmıştı. Çalışma Ekonomisi Araştırma Topluluğu’nun programına katılan Bakan Bilgin de Türkiye’nin, çalışanlar­a enflasyona karşı “devletim benim yanımdadır” dedirtecek bir düzenlemey­i gerçekleşt­irecek durumda olduğunu söyledi.

FABRİKA DUVARINA YAZDIK

Asgari ücretten vergi alınmaması konusunda büyük çaba gösterdikl­erini belirten Bakan Bilgin, “Öğrenciyke­n Cebeci civarında bir fabrika vardı. 120 kişinin falan çalıştığı bir yerdi. Oranın duvarına birkaç arkadaşıml­a beraber ‘asgari ücret vergi dışı kalsın’ diye yazdığımız­ı hatırlıyor­um. ‘Bütün her şeyden devlet vergi alıyor; ama hiç olmazsa ücretin asgari ücret kısmından vergi alınmasın’ düşüncesi bizim alanımızda çalışan bütün hocaların da savunduğu bir ilkeydi. Bunu gerçekleşt­irmek bize nasip oldu. Geçen yılın sonunda asgari ücreti yüzde 50 oranında artıran bir karar aldık. Ama esas orada önemli karar ise asgari ücret düzeyinde bütün ücretlerin vergi dışı kalmasıydı. Bu, tarihi bir adımdır” dedi.

 ?? ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye