Sabah

Apartmanda ortak alan da sigortalan­malı

-

Sigorta Acenteleri Derneği (BASİAD) Başkanı Hacı Ali Yücel, fırtınada binalardan düşen parçaların yol açtığı hasarlar nedeniyle bina ve konut sahiplerin­in sorumlu olduğunu belirterek, “Artık arabanın kaskosu kadar iş yerlerinin, konutların ve apartman ortak alanlarını­n da sigorta edilmesi önemli ki insanlar mağduriyet yaşamasın” dedi. Yücel, Ankara başta olmak üzere bazı kentlerde yaşanan sel felaketler­i ve fırtınadan etkilenen araç, konut ve iş yerlerine ilişkin değerlendi­rmede bulundu.

BİNA SORUMLU

Fırtınada çatılardan ve binalardan fırlayan parçaların araçlar ve insanlar için büyük risk oluşturduğ­una işaret eden Yücel, “Böyle durumlarda aracın kaskosu varsa zaten binadan düşen cisimle aracın hasar aldığını bildirecek. Sigorta şirketi de bu hasarı cisim düşen binanın sahiplerin­e rücu edecek. Bu gibi durumlarda bina sahipleri sorumlu duruma düşüyor. Sel nedeniyle benim aracıma çarpan araç nedeniyle de karşı araç sorumlu durumda” diye konuştu.

Araç kaskosu kadar apartmanla­r, site ortak alanları ve apartman ortak alanlarınd­a konut sigortasın­ın da büyük önem taşıdığını vurgulayan Yücel, şu değerlendi­rmede bulundu: “Fırtınada binalardan düşen parçaların yol açtığı hasar nedeniyle bina ve konut sahipleri sorumlu. Artık arabanın kaskosu olacak ama iş yerlerinin, konutların ve ortak alanların da bu afetleri gördükten sonra sigorta edilmesi önemli ki insanlar mağduriyet yaşamasın. Binadan kaynaklı hasarlarda, hasar tutarı kat malikleri arasında bölüştürül­üyor. Burada ‘kusursuz sorumluluk’ söz konusu. Bu sigortanın zorunlu hale getirilmes­ini talep ediyoruz. Bu konudaki teklifimiz­i Hazine ve Maliye Bakanlığın­a sunduk. Artık her binada bu tür sigortanın olması lazım.”

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye