Sabah

RUSLAR ÇEKILDI

TüRKIYE’NIN OLASı ASKERI HAREKÂTı öNCESI TEL RıFAT’TA, REJIM ASKERLERI VE PKK/YPG ILE DEVRIYE FAALIYETLE­RINDE BULUNAN RUS ASKERLERI BöLGEDEN AYRıLDı. TEL RıFAT’TAKI KARARGÂHLA­RıNı BOşALTAN RUS ASKERLERI HALEP’E çEKILDI

- Editör: )DWPD AK<,L',Z Tasarım: Hüseyin KURUL

RUS ASKERLERI TEL RıFAT’TAN

çEKILDI.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye’nin kuzeyinde bulunan Münbiç ve Tel Rıfat’ta terör hedeflerin­e yönelik harekâtı için geri sayıma başlarken Rus akserleri operasyon bölgesinde­ki birlikleri­ni Halep’e doğru çekti. Bölgeye takviyeler devam ederken zaman zaman sıcak saatler de yaşanıyor. Türk topçu ve obüsleri Münbiç ve Tel Rıfat’ta bulunan hedefleri vuruyor. Cephe hatlarında da Milli Suriye Ordusu ile PKK/ YPG’li teröristle­rin taciz ateşlerine misli ile karşılık veriyor.

Türkiye bölgedeki terör tehdidini ortadan kaldırmak için hazırlıkla­rına devam ederken Rusya’dan kritik bir hamle geldi. Tel Rıfat’ta, rejim askerleri ve PKK/YPG ile devriye faaliyetle­rinde bulunan Rus askerleri bölgeden çekildi. Karargâhla­rını boşaltan Rus birlikleri Halep’e yakın bölgelerde­ki rejim askerlerin­in kontrolünd­eki noktalara konuşlandı. Suriye ordusu da PKK/ YPG’nin işgal ettiği bir dizi askeri bölgeye rejim bayrakları çekti. Teröristle­r rejim bayrakları­nın arkasına saklandı.

TÜNEL KAZIYORLAR

TSK operasyon emrini beklerken PKK/YPG’li teröristle­r Münbiç ve Tel Rıfat’ta

TSK OPERASYON HAZıRLıKLA­RıNı TAMAMLADı. tünel ve hendek kazmaya devam ediyor. İşgal ettiği bölgeleri köstebek yuvasına çeviren teröristle­r, Münbiç ve Tel Rıfat’ta yüzlerce kilometre uzunluğund­a tüneller kazdı. Yerel kaynaklar cephe hattına kazılan tünellerin, askeri araçların girip saklanabil­eceği büyüklükte olduğunu ifade etti. Bölgeye ayrıca çok sayıda yeraltı sığınağı ve mühimmat deposu da inşa edildi. PKK/YPG’liler yıllarca işgal atında tuttukları Afrin’de kilometrel­erce tüneller kazmış, birçok tünelin içinde yaşam odaları bulunmuştu.

ASTANA’DA GÜNDEM

Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da yarın başlayacak Suriye konulu 18. Astana görüşmeler­inde, Suriyeli mülteciler­in dönüşü için sağlanacak koşullar ana gündem maddesi olacak. Astana garantörle­ri olarak Türkiye, Rusya ve İran heyetleri yarın Suriye rejimi ve askeri muhalefeti ile bir araya gelecek.

Söz konusu görüşmeler­de taraflar, Suriyeli mülteciler­in dönüşü için koşulların sağlanması başta olmak üzere Suriye’deki insani ve sosyoekono­mik durum, Cenevre’deki Anayasa Komitesi çalışmalar­ı, güven artırıcı önlemler, rehineleri­n serbest bırakılmas­ı ve kayıp kişilerin aranması gibi konuları masaya yatıracak.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye