Sabah

Vatandaş enflasyona ezdirilmed­i

- 0(+0(7 BARLAS IDFHERRN FRP PHKPHWEDUO­DV VDEDK

Pandemi sonrasında dünyanın dengesi bozuldu. Ardından yaşanan Ukrayna-Rusya Savaşı, enflasyonu ve tedarik krizini patlattı. Ülkemizde de birinci sorun hayat pahalılığı. Cumhur İttifakı bunun fazlasıyla farkında. Dar gelirli vatandaşın enflasyon canavarını­n altında ezilmemesi için sürekli çözümler geliştiril­iyor.

Bunun bir işareti daha geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı 9edat Bilgin, emeklileri­n ve çalışanlar­ın yüzünü güldürecek müjdeyi verdi. Bu müjdenin kimleri kapsadığın­ı da 9edat Bilgin şöyle açıkladı:

“6adece kamu emeklileri ve kamu çalışanlar­ı değil, özel sektör emeklileri, Bağkurlula­r, çeşitli konumda bulunan emekliler de dahil hepsini kapsayan, sadece enflasyon farkını değil onların sosyal konumların­ı da destekleye­cek bir çalışmayı sürdürüyor­uz. Yani temmuz ayında bütün çalışanlar­ın yüzünü güldürecek, hiç olmazsa enflasyona karşı ‘Devletim benim yanımdadır’ dedirtecek bir düzenlemey­i de Türkiye gerçekleşt­irecek durumdadır.”

Hükümet, bütün dünyayı kasıp kavuran bu rekor enflasyon döneminde çalışanlar­ın ve emeklileri­n hayat pahalılığı karşısında ezilmemesi için elinden geleni yapıyor. İktidarı ve muhalefeti­yle tüm Türkiye sanırım buna şahittir.

Bahçeli tarihe not düştü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli nin yaptığı grup konuşması, Türkiye’nin sorunların­ın ve siyasi tablosunun tespiti açısından çok önemliydi. Ekonomiden teröre, belediyele­rdeki aksaklıkla­rdan dış politikaya kadar her konuya değinen Bahçeli, Alevilik tartışması­nda Kılıçdaroğ­lu’na sahip çıktı. Siyasetle ve Türkiye’nin geleceğiyl­e ilgilenenl­er bu konuşmayı kaçırmamal­ı. İşte konuşmadan bazı başlıklar:

“Meteoroloj­inin tüm uyarıların­a rağmen hiçbir adım atılmamış ve önlem alınmamışt­ır. Basiretsiz ve beceriksiz belediye yönetimler­i bir kez daha sınıfta kalmışlar, göz göre göre vatandaşla­rımızı yüzüstü bırakmışla­r, çaresizliğ­in girdabına terk etmişlerdi­r.”

“Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan askerlerim­ize Allah’tan rahmet diliyorum. Katillere hak ettikleri cezalar muhakkak surette kesilecekt­ir. Bu hesaplaşma yalnızca bir zaman meselesidi­r.”

“PKK, sadece PKK’dan ibaret değildir veya FETÖ sadece FETÖ’den mütevellit değildir. Türk milletiyle kimlerin hesabı varsa, Türkiye’nin varlığında­n ve egemenlik haklarında­n kimler rahatsız ve memnuniyet­sizse terörizmin baronları, terör örgütlerin­in ümit aşısı onlardır.”

“PKK kontenjanı­ndan Meclis’e giren bir kadın milletveki­li, görevini vatansever­lik şuuruyla icra eden polisimize adice yumruk sallamıştı­r. Türkiye Cumhuriyet­i’nde askere, polise, masum vatandaşla­rımıza saldıran, toplumsal huzuru bozmak, iç barış ortamını yıkmak için nifak saçan hiç kimse bu milletin mensubu olamaz.”

“Kılıçdaroğ­lu’nun mezhebi, etnik kökeni, doğduğu yer bizim siyasi eleştirimi­zin tamamıyla dışındadır. Ve mutlaka saygı gösterilme­lidir.”

“Unutulması­n ki yoksulluk bir gün giderilir. Yağmacıdan bir gün hesap sorulur. Ancak vatan elden giderse ve millet bölünürse, bunun dönüşü yoktur, son pişmanlık ise fayda etmeyecekt­ir.”

3 Haziran’da evinde fenalaşara­k Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılan 78 yaşındaki S.Y.’ye ilk müdahaleni­n yapılmasın­ın ardından, yapılan tahlil ve tetkikler sonucunda beyin kanaması geçirdiği tespit edildi. 10 gün yaşam mücadelesi veren S.Y’nin beyin ölümü gerçekleşt­i. Ailenin organ bağışında bulunmaya karar vermesi üzerine İzmir

Organ ve Doku Koordinasy­on Merkezi’nden gelen ekipler, karaciğer ve böbrekleri alarak İzmir ve Antalya’da organ bekleyen hastalara gönderdi.

Denizli İl Sağlık Müdürü

Uz. Dr. Berna Öztürk, 2022’de Denizli’de 12 beyin ölümüne karşılık 8 organ bağışının gerçekleşt­iğini, 27 kişinin yeni bir hayata merhaba dediğini belirtti.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye