Sabah

Vialand’den turizme 10 milyon $’lık katkı

- BetüO ALAKENT EKONOMİ

TÜRKIYE’DE turizmin çeşitlendi­rilmesi için atılan adımlar meyvelerin­i vermeye başladı. Eğlence turizmi kapsamda 10 yıl önce hizmete açılan Vialand Tema Park, bugüne kadar 4 milyon yabancı turist ağırladı. Parka yönelik yüksek ilgi yeni yatırımlar­ı da beraberind­e getirirken Vialand Parkur hizmete açıldı. 50 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen Vialand Parkur, 20 bin metrekare alana yayılıyor. Doğa ve macera konseptini­n bir arada sunulduğu parkurda, 5 yeni eğlence ünitesi olacak. Bu yıl 1 milyon misafir hedefinin konulduğu Vialand Tema Park’ta, 400 bin yabancı turist bekleniyor.

Yerli ve yabancı turiste iki farklı bilet konseptini­n sunulduğu Tema Park’ta Türk misafirler için biletler 199 TL’den sunulurken, yabancıya satılan bilet fiyatları 50 dolardan başlayıp 85 dolara kadar çıkıyor. Vialand Parkur’la yabancıda kişi başı 100 dolar gelir hedeflenir­ken bu yıl turizm gelirine 7.5 ila 10 milyon dolar arasında katkı sunulması planlanıyo­r.

1 MİLYON ZİYARETÇİ HEDEFİ

Vialand Tema Park Direktörü Tankut Tonger, Vialand Tema Park’ın yeni yatırımlar­la büyümeye devam ettiğini söyledi. Tonger, “50 milyon lira yatırımla kurduğumuz ‘Vialand Parkur’, eğlenceyi doğa ve macera ile bir araya getiriyor. Fark yaratan Vialand Parkur’u bu yıl 100 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz. Yaptığımız yeni yatırımlar­la turizme olan katkılarım­ızı da artırarak devam ettiriyoru­z” dedi.

Bu yıl Vialand Tema Park’a toplam 1 milyon ziyaretçi hedefledik­lerini anlatan Tonger, “İstanbul’un turist profili çok çeşitlenme­ye başladı. Toplam ziyaretçil­erin 400 bininin yabancı turistte geleceğini öngörüyoru­z. Yabancı turistin buraya çok yüksek ilgileri var. 2019’da 300 bin civarında yabancı ağırlamışt­ık. Bu yıl turist talebinin 2019 yılını aşacağını öngörüyoru­z” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye