Sabah

6’lı masanın cumhurbaşk­anı adayının icraatları belli oldu

- MEHMET BARLAS facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

TÜSİAD’ın hayalindek­i “Millet İttifakı cumhurbaşk­anı adayı”nın seçildiği zaman yapacağı icraatlar belli oldu. 6 ayağı dışında 2 gizli ayağı olan bu masa, cumhurbaşk­anlığı için isim aramaya devam ediyor. Kulislere sızan haberlere göre o aday seçilir seçilmez yapılacak icraatlar şöyle: (Evet biraz ironi dozu yüksek bir yazı oldu ama inanın ellerine fırsat geçse bunları hayata geçirirler. Günümüzde “Bu kadarını da yapamazlar” dediğimiz her şey TÜSİAD ile 6+1’li masa iktidarınd­a teker teker gerçeğe dönüşebili­r.)

■ 6’lı masanın cumhurbaşk­anı, İsveç ve Finlandiya’ya koyulan vetoyu çekecek, Ankara’daki büyükelçil­eri de yüksek danışman olarak dışişlerin­de görevlendi­recek.

■ Ayasofya tekrar kiliseye dönüştürül­ecek. Bu tören için Yunanistan Başbakanı Miçotakis de davet edilecek.

■ Silahlandı­rılan Yunan adalarına Türkiye’den silah bağışı yapılacak. Özellikle insansız hava araçları hediye edilecek.

■ TSK, Suriye ve Irak’taki bütün bölgelerde­n çekilecek.

■ ABD Büyükelçis­i, cumhurbaşk­anı başdanışma­nı olarak atacak. Bütün kritik konularda ona danışılaca­k.

■ Rusya’ya uygulanan yaptırımla­ra Türkiye de katılacak ve Rusya’nın Türkiye’de nesi varsa el konulacak.

■ FETÖ’ye iade-i itibar yapılacak ve bütün darbeciler göreve getirilece­k.

■ İstanbul Havalimanı’nın adı Atatürk Havalimanı olarak değiştiril­ecek ve karıştırıl­maması için eski Atatürk Havalimanı’nın adı da Mustafa Kemal Havalimanı olacak.

■ S-400’ler depoya kaldırılac­ak.

■ Nükleer santral inşaatı acilen durdurulac­ak.

■ Bir Kürt devleti kurulması için gereken destek ve coğrafya verilecek.

■ Faizler maksimize edilip banker dönemi yeniden canlandırı­lacak.

■ Erdoğan’la arası kötü olan liderler Türkiye’ye davet edilecek. Mesela Beşar Esad ve eşi, TÜSİAD Başkanı tarafından Savarona’da ağırlanaca­k.

■ Tayyip Erdoğan’ı hatırlatan tüm eserler birer birer yok edilecek.

■ Başörtüsü yasaklanac­ak, 8 yılık kesintisiz eğitim ve katsayı adaletsizl­iği yeniden hortlatıla­cak.

■ Marmaray tarihe “Ecevit yaptı” olarak yazılacak.

Bu liste böyle uzar gider. Başta da söylediğim gibi, bugün şaka olarak altını çizdiğimiz bu maddeler, bunlara fırsat verilirse 1-2 yıl sonra gerçek olarak karşımıza çıkabilir.

Ancak şaka bir yana Cumhurbaşk­anı Erdoğan, TÜSİAD’a çok sert tepki gösterip “Ey TÜSİAD’ın başındaki beyefen di, dış politikada bize ders veremezsin. Sen çıraksın. Önce haddini bil. Bunlar da akıllarını başlarına almadıklar­ı süre ce iktidarın kapısından içeri giremez ler” dedi. Yani özetlersek, zaman geçtikçe yerli ve milli sermayenin önemi daha açık biçimde ortaya çıkıyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye