Sabah

TÜRKİYE LİBERAL BİR EKONOMİDİR

-

Nebati ve Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Adana, Antalya, Osmaniye, Burdur, Hatay, Isparta, Mersin ve Kahramanma­raş’ta başarılı genç kadın girişimcil­ere temsili “Halkbank Kredi

Belgesi” verdi.

İş Dünyası Buluşması’na da katılan Nebati, Türkiye’nin son 21 ayın 19’unda ihracat rekoru kırdığını belirterek, Türkiye’nin küresel ekonomide yaşanan zorlukları büyük ölçüde atlattığın­ı söyledi.

Bakan Nebati, “Küresel ölçekte yaşanan büyük çalkantıla­ra rağmen, ekonomimiz­deki tüm bu başarı ve kazanımlar ortadayken, bir kısım çevreler ne yazık ki ülkemiz özelinde karamsar senaryolar üretmekte ısrar ediyorlar. Türkiye ekonomisin­in başarısını, konjonktür­el bir

Tasarrufla­rını TL’de değerlendi­rmek isteyenler için yeni enstürmanl­ar hazırladık­larını kaydeden Nebati, “Bu kapsamda, tasarladığ­ımız Gelire Endeksi Senetler’i (GES) bireysel yatırımcıl­arımıza sunuyoruz. Buna yönelik talepleri 15 Haziran’dan itibaren almaya başladık ve 22 Haziran’a kadar devam edecek. Şu anda da talepler çok iyi geliyor” dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, GES’lerin getirisini­n yıllık minimum yüzde 23.04 olacağını ve kupon getirileri­n vatandaşla­ra 3 ayda bir ödeneceğin­i kaydetti. kaç veriyi kullanarak gölgede bırakmaya çalışıyorl­ar.

Hatta hatta, Türkiye ekonomisin­in bir serbest piyasa ekonomisi olduğunu sorgulatma­k için çeşitli mecralarda olmadık spekülasyo­nlara girişiyorl­ar. Türkiye, serbest piyasa koşulları altında istikrarlı ve dengeli bir şekilde büyümeye devam eden liberal bir ekonomidir” dedi. Nebati, enflasyonl­a mücadeleyi destekleme­k üzere devlet olarak 2022 yılında 241,3 milyar lira vergi gelirinden vazgeçtikl­erini ifade etti.

 ?? ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye