Sabah

Adamı yediler doymadılar

- SALİH TUNA

Türkiye’de pek konuşulmad­ı, oysa her kesten çok biz konuşmalıy­dık, biz konuşmalıy­ız bu sahtekârlı­ğı. Çünkü hemen her konuda maruz kal dığımız budur. Batı’nın o çirkin, o karanlık yüzüdür.

-Xlian Assange davası maskelerin­i bir kez daha düşürdü; dımdızlak ortaya çıktı gerçek yüzleri.

İfade özgürlüğü, hukuk ve demokrasi nin “cahili hegemonyan­ın” gerçek yüzü nün maskelerin­den ibaret olduğunu herkes gördü.

Çin Dışişleri Bakanı 9ang 9enbin geçen gün ABD ve İngiltere’nin basın özgürlüğü konusunda ne kadar ikiyüzlü bir yaklaşım içinde olduğunu -Xlian Assange davasının bir ayna gibi yansıttığı­nı söyledi. Haksız mı?

ABD ve İngiltere nezdinde başka ülkeleri ifşa etmek “basın özgürlüğü” kapsamında değerlendi­rilirken, kendi ülkelerini ifşa etmek suç addedilmiy­or mu?

Basın özgürlüğün­ü kısıtlayan devletler “otoriter” tesmiye edilirken, kendi devletle ri basın özgürlüğün­e engel olunca “demok rat” sayılmıyor mu?

Kendi sırlarını ifşa edenlere “hain” der lerken, başka devletleri­n sırlarını ifşa edenle re “kahraman” demiyorlar mı?

★★★

ABD “terörist” ilan ettiklerin­e yargısız infaz yapmakta, “devlet terörü” uygula makta hiçbir sakınca görmüyor.

“Terörist” dedikleri başka bir devletin üst düzey komutanı olsa bile durum değişmiyor.

Bunun en son örneği Kasım Süleymani cinayetidi­r.

Gelgelim, Türkiye’nin “terörist” dedi ği kim varsa, “kahramanmı­ş” gibi kucak açı yorlar.

Mesela, Hrant Dink’in katili FETÖ ele başına yardım ve yataklık yapmayı sürdürü yorlar hâlâ.

Hepsinden geçtim, ABD Başkanı Biden, Can Dündar’ın oğluna, “Senin baban bir kahraman” dememiş miydi? Neydi kahramanlı­ğı Can’cığın?

Elemanın bu eylemi, “devlet sırrını” faş etmek dahi olsa, sömürgecil­er ve bilumum sömürge aydınları tarafından “basın özgürlü ğü” çerçevesin­de takdirle karşılanma­dı mı? İmdi soralım:

Can Dündar kahraman da -Xlian Assange neden hain?

Sadece bu soru bile “cahili hegemonya nın” ve destekçile­rinin sahtekârlı­ğını derme yan etmeye yeter!

★★★

ABD’nin hain ilan ettiği :ikileaks’in kurucusu Julian Assange’a yapmadıkla­rı zulüm kalmadı. Cinsel taciz iftiraları­yla başla dılar, mahpus damına atarak çürüttüler.

Hırslarını alamamış olacaklar ki, İngiltere ABD’ye iadesine karar verdi. Hem de CIA’nın yıllardır suikast planları yaptığı bel gelerle sabit olduğu halde.

Suçu ne mi?

ABD’nin Irak ve Afganistan’da işlediği insanlık suçlarını deşifre etmek.

Kaynağı da Chelsea 0anning adlı Amerikalı bir kadın asker. Bu kadın asker, 2010’da Irak’tayken bu belgeleri -Xlian Assange’a ilettiği gerekçesiy­le şu an Amerika’da hapiste zaten.

Demem o ki, DEAŞ veya )E7g gibi bir örgüt değil kaynağı. Herhangi bir terör örgü tünün amacına hizmet etmemiş yani.

Türkiye Cumhuriyet­i’ni uluslarara­sı top lum nezdinde mahkûm ettirmek için MİT TIR’ları kumpasını gerçekleşt­iren FETÖ gibi bir örgüte, Can Dündar gibi medya üzerin den “hizmet” vermiş değil.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye