Sabah

Uçtan uca dijital dönüşüm hızlandı

Büyük bir dijital dönüşümün yaşandığın­ı belirten Uyumsoft Genel Müdürü Özlem İkiz, “Sadece teknoloji tarafından değil, altyapı, insan kaynakları, operasyone­l süreçler gibi birçok alanı etkiliyor” dedi ÖZEL ENTEGRATÖR SISTEMI SUNUYORUZ

- (ditör: Merve BİLKAY - Tasarım: Seçil KAYA

Pandemi sonrasında şirketlerd­e dijital dönüşüm süreci ve yatırımlar­ı hızlandı. A Para’da yayınlanan KOBİ platformu programınd­a dijitalleş­menin önemi masaya yatırıldı. Duygu Gözde Aslan’ın sunduğu programa katılan Uyumsoft Genel Müdürü Özlem İkiz, uçtan uca dijital dönüşümün baştan sona yeniden değişim anlamına geldiğini söyledi. Uçtan uca dönüşüm denildiğin­de sadece teknoloji tarafında değil, altyapı, insan kaynakları, operasyone­l süreçler gibi birçok alanı beslediğin­i belirten İkiz, “Uçtan uca dediğimizd­e finansal, fiziksel her konuda şirketleri­n dönüştüğü bir adımdan bahsediyor­uz. Dijital dönüşüm denilince ilk önce yazılımlar ve teknolojil­er gibi algılanıyo­r. Pandemi etkisiyle yepyeni meslekler ortaya çıktı. Herkesin iş yapma şekli değişti. Bugün uzaktan çalışmayı konuşuyoru­z. Artık metaverse konuşuluyo­r. Dolayısıyl­a sürekli bir değişim var. Biz de bu yıkıcı değişime ayak uydurmaya çalışıyoru­z” diye konuştu.

MOBIL KULLANIMI ARTTI

Yıkıcı dönüşümün aslında bir taraftan da yapıcı olduğunu ifade eden Özlem İkiz, “Hiçbir şey tek taraflı olmuyor. Bir taraf yıkılırken, diğer taraf inşa ediliyor. Bazı meslekler ölürken, yepyeni meslekler çıkıyor. Dolayısıyl­a eş zamanlı ilerliyoru­z. Aslında hiçbir şey yok olmuyor” dedi. Pandemi etkisiyle bazı sektörleri­n öne çıktığını kaydeden İkiz, “Buna paralel olarak bazı teknolojil­er de öne çıktı. Mobil kullanımı arttı. İnsanların sosyal medya üzerinden satın alma eğilimleri arttı. İşletmeler­in de satınalmac­ıların da bakış açısı değişti. Dolayısıyl­a bu anlamdaki çatıda bir taraftan teknolojiy­e, bir taraftan altyapıya bir taraftan da yeni nesil iletişim kanalların­a önem vermek oldukça kıymetli hale geldi” şeklinde konuştu.

E-FATURA’YA GERI SAYIM

E-fatura dönemi için geri sayımın başladığın­ı kaydeden Özlem İkiz, “1 Temmuz’da yeni bir regülasyon geliyor. Çok da kıymet verdiğimiz bir regülasyon. E-ticaret sektöründe çok önemli bir alan. Sektörde 2021 yılında 1 milyon lira üzerinde kazanç elde eden tüm işletmeler, artık elektronik olarak faturaları­nı kesecekler” dedi. İkiz, şöyle devam etti: “Peki, bu durumun işletmeye faydası nedir? İle ilgili çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda farkındalı­k da çok önemli. Bunun dışında otel işletmeler­in de bir regülasyon var. Bu regülasyon da aynı şekilde Turizm ve Kültür Bakanlığı ve aynı zamanda belediye işletme belgesi olan otelcilik hizmetleri bulunan işletmeler geçiş yapıyorlar. Yine gayrimenku­l sektöründe alım satım yapanlar geçiş yapıyorlar. Bu alanda yaklaşık 600 bin e-fatura mükellefi vardı şu ana kadar regülasyon­la sisteme dahil olan. 200 bin firmanın da 10 gün içinde geçiş yapmasını bekliyoruz.” 8<8M62)T olarak regü lasyonun getirmiş olduğu çözümlerin yanı sıra ek fay dalar yaratan çözümler sun duklarını ifade eden Özlem İkiz, “Maliyet avantajını­n yanı sıra bilginin akışıyla ilgili de faydası var sunduğu muz özel entegratör siste minin. Daha önceden tüm süreçler mali müşavirler üzerinden yürütülüyo­rdu. Bazı alanlar onlar üzerinde de yük oluşturmay­a başladı. Bizler özel entegratör olarak bu yükleri de onların mes leki konforları­nı artırmak için üzerimize alıyoruz. Aynı zamanda 7/24 ulaşılabil­irlik çok önemli” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ?? BU BİR İLAN SAYFASIDIR
BU BİR İLAN SAYFASIDIR
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye