Sabah

MADE IN TÜRKIYE SEFERBERLI­ĞI

-

Ticaret Üniversite­si Öğretim Üyesi Prof. Dr. Figen Yıldırım Made In Türkiye kavramında KOBI’lerin önemine dikkat çekti. Yıldırım, “Mar kalaşmanın değeri her geçen gün biraz daha artıyor. Sadece şirketleri­n değil, ülkelerin de markalaşma sürecine yatı rım yaptığını görüyoruz. Çok doğru bir hamle olarak ülkemiz adına da yıllardır konuşulan bir konuydu. Hayata geçirildi çok mutluyuz bu yüzden. Made in Türki ye kavramıyla birlikte tekrar ülke mar kamızı konumlandı­rdık. Bugün savaşa bile baktığımız­da hangi marka ben artık burada bulunmayac­ağım dediğinde o zaman sosyal medya üzerinden çok daha büyük reaksiyonl­ar almaya başla dılar. Dolayısıyl­a markaların gücü ner deyse ülkelerin gücüne erişiyor” dedi.

Ülke markalaşma­sı açısından daha önce başka çalış malar da olduğunu hatırlatan Yıldırım, “Buradaki kilit nokta Made in Türkiye’nin yeni bir seferberli­ğin başlangıcı olması. Simgesel değeri çok yüksek. Bu anlam da, ülke menşei etki sini tabi ki tüm paydaşlar tarafıyla ele almak lazım. Sadece bunun devlet kanalı değil, ihracatçı boyutu değil, bir likler akademisye­nler hep birlikte bu konunun stratejisi­ni çalışmamız lazım” diye konuştu.

KOBI’lerin Türkiye ekonomisi açı sından çok önemli olduğunun altını çizen Yıldırım, “Bu anlamda KOBI’ler için yeni bir fırsat doğdu. Bu fırsat Made in Tür kiye seferberli­ğiyle birlikte aslında diji talleşmeni­n de ne kadar önemli olduğu nu hatırlattı. Bu anlamda büyük küçük demeden, yatırımlar­ını, bakış açılarını, vizyonları­nı bu dijitalleş­meye, teknolojiy le birlikte büyümeye yöneldi markalar. Burada KOBI’ler de gerçek anlamda son 5 senede büyük yatırımlar yapmaya çalışı yorlar. Uluslarara­sı ticarette yeni bir çağ başladı onlar için” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye