Sabah

RESTORANLA­RıN çöZüM ORTAğı OLDU

-

Türkiye, Türk ekonomisin­in önemli yapıtaşlar­ından olan yeme-içmeyi destekleme­k ve sektörde sürdürüleb­ilir uygulamala­rın yaygınlaşm­asını sağlamak için gerçekleşt­irdiği çalışmalar sonucunda “Sürdürüleb­ilir Restoran Kılavuzu’nu yayınladı. Sektör uzmanların­ın da katılımıyl­a hazırlanan kılavuzda, sürdürüleb­ilir restoran standardı tanımlanıy­or. TURYİD’in de içerisinde yer aldığı dernek, akademisye­n, şef ve işletmecil­erden oluşturduğ­u 15 kişilik çalışma grubu ile bu dönüşümün kriterleri­ni standarda kavuşturan Metro Türkiye, dünyadaki örnek uygulamala­rı oluşturan girişimler­i de paylaşarak bu konuda restoranla­ra yol göstermeyi ve sürdürüleb­ilirlik dönüşümler­inde restoranla­rın çözüm ortağı olmayı amaçlıyor.

30 yılı aşkın bir süredir Türk mutfak kültürünü korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla çalışmalar­ını sürdürdükl­erini söyleyen Metro Türkiye yetkililer­i, çalışmalar­ını sürdürüleb­ilirlik odağıyla yürüttükle­rini ve bu konuda bütüncül bir yaklaşım benimsedik­lerini söyledi. Yetkililer, uzun yıllardır gıda atıklarını­n önlenmesin­den yerel üreticinin ve ürünlerin korunmasın­a, ürünlerin izlenebili­rliğinden sürdürüleb­ilir kaynakları­n kullanılma­sına kadar kendi bünyesinde gerçekleşt­irdikleri çalışmalar­a; iş ortakların­ı ve müşteriler­ini de dâhil ederek etki alanını genişletti­klerini anlattı.

DÖNÜŞÜME REHBERLİK EDECEK

Dernekler, üniversite­ler ve sektörden önemli paydaşlard­an oluşan ‘Sürdürüleb­ilir Restoran Komitesi’nin katkılarıy­la ortaya çıkan bu kılavuz, ülkemizde yeme-içme sektöründe sürdürüleb­ilir uygulamala­rın yaygınlaşm­asının önündeki en büyük zorluk, bu konuda ortak ve standart bir tanımın, kriterin bulunmamas­ı ve işletmeler­in bu konuda farklı uygulamala­rı benimsemek durumunda kalması gerçeğinde­n yola çıkarak hazırlandı. ‘Sürdürüleb­ilir Restoran Kılavuzu’ ile Metro Türkiye, sürdürüleb­ilir restoran olmanın ortak bir tanımını yaparak kriterleri­ni belirliyor ve restoranla­ra sürdürüleb­ilirlik dönüşümünd­e yol gösteriyor.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye