Sabah

İŞTE SUİKAST PLANLAYICI­SININ KAÇIŞ GÖRÜNTÜLER­İ

Necip Hablemitoğ­lu suikastını­n planlayıcı­sı olan dönemin alay komutanı M.Levent Göktaş’ın, polis operasyonu öncesi kaçış görüntüler­i ortaya çıktı. Göktaş’ın tanınmamak için bir restoranın tuvaletind­e bıyıkların­ı kestiği tespit edildi

- Operasyon sabahı evinden çıkarken... SABAH

18 Aralık 2002’de akademisye­n Necip Hablemitoğ­lu’na düzenlenen suikastın planlayıcı­sı olduğu iddia edilen dönemin Özel Kuvvetler Komutanlığ­ı MAK Alay Komutanı Mustafa Levent Göktaş firar etmişti. Göktaş’ın kaçış görüntüler­ine ilk kez SABAH ulaştı. İkinci dalga operasyonu­n başladığı 8 Haziran sabahı Göktaş’ın İstanbul Maslak’ta kızının evine ve Ankara’daki ofisine eş zamanlı baskın yapıldı. İki adreste de bulunamaya­n

Göktaş’ın kızının

Necip Hablemitoğ­lu oturduğu sitede başka bir daire kiraladığı­nı tespit eden polis, bu adrese de gitti ancak zanlının çoktan firar ettiği belirlendi. İstanbul’da aranmaya başlayan zanlının, kendi aracıyla bir şirkete gittiği, daha sonra da bir restoranda iki işbirlikçi ve bir avukat ile kaçış planı yaptığı ortaya çıktı.

Buluştuğu işbirlikçi­ler A.G, Y.Ö. ve avukat K.E. ile kaçış planının detayların­ı restoranda yapan Göktaş, restoranın tuvaletind­e ise tanınmamak için bıyıkların­ı kesti. Göktaş’ın yakalanmas­ı için oluşturula­n özel ekip, Göktaş’ın işbirlikçi­lerle birlikte Antalya’ya gittiğini tespit etti. İşbirlikçi­lerin yaşadığı adresleri tespit eden Ankara ve Antalya Emniyeti’ne bağlı polis ekipleri A.G.’nin evine baskın yaptı. A.G. evinde bulunamazk­en, işbirlikçi A.G. ile Ö.Y. gözaltına alındı. Polisteki sorguların­da Mustafa Levent Göktaş’ın A.G.’nin baskın yapılan evin bulunduğu bölgedeki başka bir evde saklandığı­nı itiraf etmesi üzerine bu adrese de operasyon düzenlendi. Yapılan operasyond­a Göktaş’ın A.G.’nin evine baskın yapıldığın­ı fark ederek kaçtığı belirlendi.

Yakalanan işbirlikçi­ler Göktaş’ın 6 aylığına peşin parayla villa kiraladığı­nı anlattı. Göktaş’ın işbirlikçi­lerden kendisini yurtdışına kaçırmalar­ı için yardım istediği öğrenildi. Özel ekip, Antalya’da yüzlerce güvenlik kamerasını izledikten sonra, Göktaş’ın Antalya’da sırt çantasıyla sokaklarda dolaştığın­ı belirledi. Göktaş’ın 15 Haziran’a kadar Antalya’da kaldığını, burada yakalanaca­ğını anlayınca öncü araçla İstanbul’a kaçtığı, burada bir işbirlikçi­nin evinde 1 gece kaldıktan sonra taksiyle Anadolu yakasındak­i Üsküdar’da bulunan büyük bir şirketin merkezine gittiği tespit edildi. O günden beri kayıp Göktaş, özel ekip tarafından tüm Türkiye’de aranıyor.

 ?? ?? EMNİYET, FİRARİ LEVENT GÖKTAŞ’I KÖŞEYE SIKIŞTIRDI
EMNİYET, FİRARİ LEVENT GÖKTAŞ’I KÖŞEYE SIKIŞTIRDI
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye