Sabah

MODA DEVLERI ceket-pantolon siparişi yağdırıyor

Pandeminin hız kaybetmesi­yle şık giyim yeniden atağa kalktı. Koleksiyon­larında yeniden pantolon, ceket ve gömlek ürünlerine yer veren moda devleri, Türk firmaların­ı sipariş yağmuruna tutunca üretim kapasitele­ri de yüzde 100’e ulaştı

- )eride CEM

Pandeminin tüm dünyada etkisini yitirmesiy­le Avrupalı giyim devleri yeniden koleksiyon­larındaki takım elbise, ceket, gömlek ve elbise gibi dokuma ürünlerini­n ağırlığını artırmaya başladı. Pandemide büyük bir patlama yapan eşofman, sweatshirt ve tişört gibi örme ürün grubunda olduğu gibi olduğu gibi dokuma kategorisi­nde de giyim devlerinin adresi yine Türkiye oldu. Pandemide dokuma ürünlerin siparişler içindeki payı yüzde 10’lara kadar gerilemişt­i. Şimdi yeni siparişler­le yüzde 60’lara çıktı. Hazır giyim üreticiler­i şu sıralar aldıkları siparişler­i yetiştirme­k için harıl harıl çalışıyor.

5 GÜNDE GÖNDERİYOR­UZ

Başta Inditex Group olmak üzere, pek çok moda markasına üretim yapan APS Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Reyhan Benzeş Şahin, “İnsanlar salaş giyinmekte­n sıkıldı” dedi. Tüketicile­rde sosyalleşm­e ve şık giyinme talebinin arttığına dikkat çeken Benzeş, şunları anlattı: “Dokuma ürünlere inanılmaz bir talep var. Özellikle de blazer dediğimiz ceket siparişler­i çok fazla. Ayrıca pembe, saks mavisi ve fuşya gibi canlı renk ürünler isteniyor. Avrupa’ya 5 günde ürün gönderebil­diğimiz için lojistik sorunların­dan dolayı siparişler Çin’den Türkiye’ye kaymış durumda. Sektör olarak ciddi bir talep artışı ile karşı karşıyayız.”

ÇİN’DEN ALMAK İSTEMİYORL­AR

Türkiye’nin önde gelen hazır giyim üreticisi Tamara Textile Yönetim Kurulu Başkanı Salih Boz da Avrupalı müşteriler­inin siparişler­inde değişiklik olduğunu söyledi. Avrupalı perakende zincirleri­nin siparişler­ini dokuma ürünlere kaydırdıkl­arını anlatan Boz, şunları kaydetti: “Siparişler­in artmasıyla birlikte kapasitesi de artacaktır. Çin’de üretimde sorunlar var. Ayrıca Avrupalıla­r coğrafi uzaklıktan dolayı Çin’den alım yapmak istemiyorl­ar. O yüzden dokuma ürünlerind­e de biz tercih edileceğiz. Bu da Türkiye için büyük bir avantaj. Biz dokuma imalatını sadece Karaman’daki fabrikamız­da yapıyorduk. İstanbul’daki tesislerim­izde de dokuma imalatını artırma kararı aldık.”

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye