Sabah

Türkiye’den taziye mesajı

-

Rusya-Ukrayna Savaşı kaynaklı “gıda krizinin” çözümü için başlattığı diplomatik girişimler­in ardından yürütülen “kırmızı hat diplomasis­i” olumlu sonuçlar vermeye başladı. Krizin çözülmesi için Borispol Havalimanı’nda kalan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait uçakların Türkiye’ye emniyetle ulaşımı gibi konuları ele almak üzere Milli Savunma Bakanlığı’ndan bir askeri heyet Rusya’da bulunuyor. Başta tahıl yüklü ticari gemilerin Ukrayna limanların­dan tahliyesin­in ele alındığı toplantıda, sorunun çözümüne yönelik Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM arasında görüşmeler­in yapılmasın­a yönelik anlayışın oluştuğu

öğrenildi.

DÖRTLÜ ZİRVE YAPILACAK

Moskova’daki görüşme ilk somut sonucunu da verdi. Türk kuru yük gemisi, Ukrayna limanından ayrıldı. Azov Concord isimli gemi, Rus ordusu ve ayrılıkçıl­arın kontrolünd­eki Mariupol limanından ayrılan ilk yabancı gemi oldu. Gelecek haftalarda tarafların Türkiye’de dörtlü olarak bir araya gelmesi bekleniyor. Toplantı sonucunda, sorunun çözümüne yönelik Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM arasında görüşmeler­in yapılmasın­a yönelik bir anlayışın oluştuğu öğrenildi.

Bakanlığı, Afganistan’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenle­r için taziye mesajı yayımladı. Bakanlıkta­n yapılan açıklamada depremin can kaybı ile yaralanmay­a ve ciddi hasara yol açmasının büyük bir üzüntüyle öğrenildiğ­i belirtildi. Halihazırd­a Afganistan’da faaliyetle­rini sürdüren Kızılay tarafından bölgedeki depremzede­ler için insani yardımları­n sevk edildiği kaydedilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Türkiye her zaman olduğu gibi, depremden etkilenen kardeş Afgan halkına her türlü yardımı yapmaya hazırdır.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye