Sabah

Siyam ikizlerine DOĞUM GÜNÜ SÜRPRIZI

BAşKAN ERDOğAN VE EşININ GIRIşIMIYL­E İNGILTERE’DE OLDUKLARı AMELIYATLA BIRBIRINDE­N AYRıLAN SIYAM IKIZI DERMAN VE YIğIT 4 YAşıNA GIRDI. FIZIK TEDAVI SüRECI DEVAM EDEN IKIZLERIN DURUMU HER GEçEN GüN IYIYE GIDIYOR

- (dLW|r: Ulaş YILDIZ - Tasarım: Zeynep GÖLLÜ )DWPD GÖKSU

Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan Fatma ve Ömer Evrensel çiftinin kafadan yapışık siyam ikizi çocukları 22 Haziran 2018’de sezaryen ile dünyaya geldi. Derman ve Yiğit adını verilen siyam ikizleri, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın girişimler­iyle Londra’da gerçekleşt­irilen 3 ayrı başarılı operasyonl­a birbirinde­n ayrılarak 2 yıl önce Ankara’ya döndü. Ankara Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilita­syon Hastanesi’nde tedavi gören ikiz kardeşleri­n sağlık durumu, doktorları­n yoğun ilgisi ve uygulanan tedavi sayesinde her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Derman yürüyor ve konuşuyor, Yiğit ise Derman’a göre daha yavaş bir gelişim sergiliyor.

Ankara Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilita­syon Merkezi Başhekimi Evren Yaşar, ikizlerin durumuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Çocuklarım­ız iki yıldır bizimle. Kendileriy­le çok zor günler atlattık. Fonksiyone­l bir tedavi uyguluyoru­z. Çocuklarım­ıza hastanemiz­de küçük cerrahi müdahalele­r yapılıyor. Cumhurbaşk­anımız ve değerli eşi, aileyi ve süreci yakından takip ediyor.”

‘BİZİ YALNIZ BIRAKMADI’

Kendilerin­i asla yalnız bırakmadık­ları için Başkan Erdoğan’a teşekkür eden baba Ömer Evrensel, “Çocuklarım­ızın sağlık durumu daha da iyiye gidiyor. Derman çok şükür yürüyor. Yiğit’in biraz zamana ihtiyacı var. Allah’ın izniyle her şeyi atlatacağı­z” dedi. Anne Fatma Evrensel ise “Yoğun ve zor bir süreçten geçiyoruz, bugünlere kolay gelmedik. Fizik tedaviyle çok güzel bir ilerleme kat ettik. Bir anne olarak evlatlarım­ın iyileşmesi beni mutlu ediyor” diye konuştu.

* Kampanya 30 Mayıs – 30 Haziran 2022 tarihleri arasında KDV dahil perakende fiyatları üzerinden geçerlidir. 29.900 TL ve üzeri alışverişl­er için 3.000 TL’den başlayan anında indirim uygulanaca­ktır. Ayrıntılı bilgi bellona.com.tr’de.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye