Sabah

Konya’da, dayakçı kocasını öldüren ve ilk duruşmada tahliye olan Fatma Koç: 5 AY SONRA ÇOCUKLARIM­LA UYUDUM

Ailesi, avukatı ve Beyşehir halkının desteğinin hep arkasında olduğunu söyleyen Koç, “Ben karıncayı bile incitecek insan değilim, böyle olmasını istemezdim” dedi

- Tolga YANIK

Konya’da, alkol alıp kendisine ve çocukların­a sürekli şiddet uygulayan kocasını bıçaklayar­ak öldüren Fatma Koç, ilk duruşmada tahliye edildi. Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaşayan Mustafa Koç (48), sürekli alkol alıp eşi Fatma Koç (52) ve çocukların­a şiddet uyguluyord­u. Yıllarda dayak yiyen Fatma Koç, geçen ocak ayındaki son dayaktan sonra daha fazla dayanamaya­rak, mutfaktan aldığı bıçakla eşini kalbinden bıçaklayar­ak öldürdü. Tutuklanan ve hakkında müebbet hapis istemiyle dava açılan 3 çocuk annesi Koç, önceki günkü ilk duruşmada, tutuksuz yargılanma­k üzere tahliye edildi.

‘SÜRECİN TAKİPÇİSİY­İZ’

Çocukların­a kavuşan ve evinde ilk gecesini geçiren Fatma Koç, SABAH’a konuştu. Çok mutlu olduğunu söyleyen Koç, “Tahliye olmayı beklemiyor­dum. Hepimize sürpriz oldu. Herkes çok mutlu olmuş. Çocuklarım da çok sevindi. 5 ay sonra, ailemle ve çocuklarım­la yeniden bir aradayım. Beraber yemek yedik. Kızım ve oğlum benimle birlikte uyudu. Dünden beri sevinç gözyaşları döküyorlar. Ben de tahliye haberini aldığımdan beri sevinç gözyaşı döküyorum. Ailem, avukatım ve Beyşehir halkının desteği hep arkamdaydı. Ben, karıncayı bile incitecek bir insan değilim. Kötü bir niyetim olmadı. İstemediği­m bir olay meydana geldi. Böyle olmasını istemezdim. Üzgünüm” dedi. Fatma Koç’un avukatı Şefika Doğan ise “İlk celsede tahliye almanın mutluluğun­u yaşadık. Fatma Hanım da çocukların­a kavuşmanın mutluğunu yaşadı. İnşallah akabindeki süreçlerde de güzel sonuçlar almak nasip olur. Sürecin takipçisi olacağız” ifadelerin­i kullandı.

Mustafa Koç

Güllü Koç

KAYINVALİD­E: BEN DE ÇOK 08TL8Y80

şikâyetçi olma yan kayın valide Güllü Koç, karar dan dolayı çok mutlu olduğu nu dile getir di. Kayınvalid­e Koç, “5 aydır, çocukların­ın yüzü ilk kez güldü. Artık, yavruların­ın başında dura cak. Sabah kal kıp hep birlik te mutlu bir şekilde kahval tımızı yaptık” dedi.

 ?? ?? Fatma Koç, yakınların­a sarılıp gözyaşı döktü.
Fatma Koç, yakınların­a sarılıp gözyaşı döktü.
 ?? ??
 ?? ?? KONYA
KONYA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye