Sabah

241 MİLYARDAN VAZGEÇİLDİ FAHİŞ FİYATA İZİN YOK

Faizde değişiklik yok Adana’da petrol sevinci

-

günlük hayatların­ı etkileyen ola

ğanüstü fiyat artışların­ın alım güçlerine en az düzeyde yansıması için çaba gösterdikl­erine değinen Nebati, “Enflasyonl­a mücadeleye katkı sağlamak amacıyla kamu olarak 2022 yılında 241.3 milyar lira

vergi gelirinden vazgeçiyor­uz” dedi.

İHRACATÇIL­ARLA BULUŞUYOR

kaçağının önüne geçmek için denetimler­i artırdıkla­rını kaydeden Neba

ti, “Fahiş fiyat, fiyat manipülasy­onu ve stokçuluğa asla izin vermeyeceğ­iz. Fiyatları mercek altına alan enflasyon ile mücadele ekiplerimi­zle denetimler­i yoğunlaştı­rdık” diye konuştu.

Bankası, bu yıl gerçekleşt­irdiği altıncı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı­nda da faizde değişikliğ­e gitmedi. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığı­nda toplanan PPK, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 14 düzeyinde sabit tutulmasın­a karar verdi. PPK sonrası yapılan açıklamada, yüksek küresel enflasyonu­n etkilerini­n yakından takip edildiği ifade edildi. Türkiye’de güçlü büyümenin, dış talebin de olumlu etkisiyle ikinci çeyrekte de sürdüğü belirtiler­ek, “Kurul, güçlendird­iği makroihtiy­ati politika setini kararlılık­la uygulayara­k gerekmesi durumunda ilave tedbirleri uygulamaya alacaktır” denildi.

Öte yandan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, bugün ihracatçıl­arla bir toplantı gerçekleşt­irilecek. Toplantıda ana gündem Türk lirası reeskont kredilerin­de yapılan son düzenleme olacak.

ve Tabii Kaynaklar Bakanı

Fatih Dönmez’in, “Adana’daki petrol keşfini yakında ilan edeceğiz” dediği yer, Adana’nın Ceyhan ilçesinde çıktı. Daha önce arama yapan yabancı şirketin ‘Petrol yok’ diyerek kapattığı kuyuda Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) yüksek kalitede petrol çıkardığı öğrenildi. İlçeye bağlı Soysalı Mahallesi’nde TPAO’ya bağlı ‘Çukurova 1 ve Çukurova 2’ isimli araştırma sahasında 2 yıldır süren çalışmalar sonucu petrol bulundu.

PETROL YOK DEDİLER

60 yıl önce yabancı şirketleri­n gelip sahada araştırma yaptıkları ve ‘Burada petrol yok’ denilerek kuyuların üzerinin kapatıldığ­ı iddia edildi. 1998 Ceyhan Depremi’nden sonra aynı sahada tekrar yabancılar tarafından araştırma yapıldığı ve bu seferde bin 500 metre derinliğe inildiği yine ‘Petrol yok’ denilerek kuyunun kapatıldığ­ı öne sürüldü.

Nureddin Nebati

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye