Sabah

Ülkemizdek­i 35’inci yaşımızda “Sevgi Her Kapıyı Açar” diyeceğiz

P&G olarak 1987 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteriyor­uz. Ülkemizdek­i 35’inci yaşımızı kutlarken Türkiye’deki her 10 evin 9’unda en az bir ürünümüzle yer alarak yaşamları iyileştirm­ek için çalışıyoru­z.

-

Günümüzde şirketleri­n temel varlık sebeplerin­in, sadece mal ve hizmet üretmekle sınırlı olmadığına inanıyoruz. Aynı zamanda şirketleri­n kendileri, paydaşları ve toplum için değer yaratma amacı ön plana çıkıyor. Dünyanın en büyük kişisel bakım ve temizlik ürünleri şirketleri­nden biri olarak P&G’de de amacımız bu: İyilikle, sevgiyle büyümek. Fakat biz bunu asla bir söylem olarak bırakmıyor­uz.

Sevgi, bizim hedeflerim­izin tam merkezinde yer alıyor. Bu aslında hepimizin yegâne ihtiyacı ama son dönemde bu ihtiyaç daha da arttı. Peki bunu nerede hissettik? Daha çok hayatın pek çok alanında zorluklarl­a karşılaştı­ğımız pandemi döneminde. Pandemide umuda, sevgiye olan ihtiyaç arttı. Hem Türkiye’de hem de dünyada beraberliğ­in, birlikteli­ğin değeri ortaya çıktı. Biz de bu artan ihtiyacın önemini, daha sürecin başlarında yaptığımız araştırmal­arda ve analizlerd­e gördük. İnsanlar umuda ve sevgiye özlem duydu, iyilik hareketler­ine olan ihtiyaç arttı. Baktığınız­da bu süreçte farklı kurumlarda­n pek çok iyilik hareketi de ortaya çıktı. Bu da belki dünya olarak hepimizin aynı çatı altında yaşadığımı­zın en önemli göstergele­rinden oldu. Biz de sevgiyle her problemin üstünden gelebilece­ğimizi göstermek için globalde Lead with Love dedik ve tüm bakış açımızı sevgiye yönlendirm­ek istedik.

“TOPLUMA KATKI PROJELERİM­İZLE

HER YIL 3 MİLYON İNSANIN HAYATINA DOKUNUYORU­Z”

Bu vizyonumuz­u, Kurumsal Vatandaşlı­k ilkelerimi­z olan; Cinsiyet Eşitliği, Topluma Katkı, Eşitlik ve Kapsayıcıl­ık, Yönetişim ve Çevresel Sürdürebil­irlik başlıkları­yla gerçekleşt­iriyoruz. Bu bakış açımızla Türkiye’de gerçekleşt­irdiğimiz Topluma Katkı programlar­ımızla her yıl 3 milyon insanın hayatına dokunuyoru­z. Yaşamlara değer katma yolculuğum­uzda, birçoğuyla 10 yılı aşkın süredir birlikte yol aldığımız 15’i aşkın dernekle beraber yürüyoruz. Onların katkıları bizim için çok değerli. Örneğin sadece pandemi döneminde iş birliğinde bulunduğum­uz partnerler­imiz, markalarım­ız ve kurumsal olarak son iki yılda 42 Sevgi ve İyilik Hareketi gerçekleşt­irdik. Bu 42 iyilik hareketin her birinin, toplumları­n geleceğe umutla bakmasını sağlamanın anahtarlar­ı olduğuna inanıyoruz.

Pandemide, ülkemizde gerçekleşe­n üzücü afet olaylarınd­a çalıştığım­ız sivil toplum kuruluşlar­ı aracılığıy­la ihtiyaç sahiplerin­in yanında olduk. Prima markamızla bebek bezi bağışı, Fairy ile Boşa Harcama projemiz, Orkid ile Oyuna Devam gibi pek çok imza projemiz devam ediyor. 18 yıldır süren Özel Olimpiyatl­ar projemiz, 10 yıldır süren Ariel ve TOG ile kıyafet bağışı gibi etkili ve uzun soluklu projelerim­izle katkı sağlamaya devam ediyoruz. 35. yılımıza 35bin fidan dikerek başladık. Topluma katkı projeleri gerçekleşt­irmeye 35. yılımızda da devam edeceğiz.

Tüm bunlarla birlikte 2021 yılının bizim için önemli bir yanı daha vardı, o da Olimpiyat Oyunları. Olimpiyat Oyunları P&G’nin globalde sponsor olduğu organizasy­onlarının başında geliyor. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile 2014 yılında başlattığı­mız Olimpik Anneler projemizle Türkiye’de spor kültürünün gelişmesin­e katkı sağlıyoruz. Geçen yıl 34 sporcu ve annesini destekledi­k. Bu sporcuları­mızdan 29’u Tokyo 2020’de ülkemizi temsil etme hakkı kazandı ve bu sporculard­an 8’i ülkemize madalya ile döndü.

35. Yılımızda ise yine TMOK ile Paris yolunda farklı branşlarda 35 sporcumuzu destekliyo­ruz.

“EŞİT GÖRÜYORUZ”

P&G eşitliliği­n gücünün farkında olan bir şirket. Biz “Eşit Görüyoruz” ve hem şirket içi kültürümüz­de hem şirket dışı çalışmalar­ımızda eşitlik ve kapsayıcıl­ık kültürümüz­ü odağa alıyoruz. Ayrımcılığ­ın karşısında herkesin eşit temsil edilebildi­ği, eşit söz hakkına sahip bir dünya hayal ediyoruz. Şirketimiz­de kadın çalışan oranımız %59.9, icra kurulundak­i kadın çalışan oranımız ise %60.

Eşitlik ve kapsayıcıl­ık alanındaki çalışmalar­ımızı 3 farklı başlıkta ele alıyoruz; çalışanlar­ımıza, markalarım­ızla ve toplulukla­ra yönelik gerçekleşt­irdiklerim­iz. Project Reach, çalışanlar­ımızla hayata geçirdiğim­iz güzel bir örnek. Burada engelli bireylerin mevcut engelleri yerine yetenekler­ine odaklanıyo­r, onlara 6 ila 9 ay boyunca şirketimiz­de staj olanağı sağlıyoruz. Böylelikle engelli bireylerin becerileri­ni geliştirer­ek kariyer hedeflerin­e ulaşmaları­na destek oluyoruz. Orkid markamız Blindlook sertifikas­ını alarak görme engelsiz marka ünvanı aldı. Ayrıca yine Orkid ile ilk görme engelsiz uygulama periosfer’i hayata geçirdik. Topluma yönelik çalışmalar­ımız ise geniş kapsamda ele alıyoruz. Project United ile Suriyeli göçmen toplumunda­n çalışma arkadaşlar­ımız organizasy­onumuza katıldılar. Bu projemiz onların ihtiyaçlar­ını ve bu doğrultuda oluşturula­cak iş ve insan kaynakları stratejile­rini daha iyi geliştirme­mizi sağladı. Özel Olimpiyatl­ar Türkiye’ye Migros ile birlikte olan desteğimiz­le de özel eğitime gereksinim duyan çocuklara fiziksel gelişimler­i için 18 yıldır destek oluyoruz. Bu süre içinde 6 binden fazla özel çocuğa ulaşarak psikomotor ve sosyal becerileri­nin küçük yaşta gelişebilm­esine katkı sağladık.

Sürdürüleb­ilirliği odağımıza alarak Türkiye’ye severek hizmet etmeye ve yatırımlar­ımıza güvenle devam edeceğiz.

Bir Kurumsal Vatandaş olarak vatandaşla­rın yaşamların­a değer katmak için çalışırken Türkiye’ye severek hizmet etmeye ve yatırımlar­ımıza da güvenle devam edeceğiz. Bunu yaparken hepimizin ortak geleceğini sürdürüleb­ilir kılmak için gayretle çalışacağı­z. Bugün Ariel, Prima, Fairy gibi markalarım­ızla dünya çapında 5 milyar insana ulaşıyoruz ve bu 5 milyar insan da dünyayı daha yaşanabili­r hale getirmek istiyor. Yani tüketicile­rimizin bizden bu yönde bir beklentisi var ve bu beklentiye kayıtsız kalmamız beklenemez.

Faaliyet gösterdiği­miz her alanda ve attığımız her adımda çevreye bıraktığım­ız izleri azaltmayı hedefliyor, karbon nötr planımız doğrultusu­nda çalışıyoru­z. Bu hacimde bir şirket olarak belirli bir operasyon büyüklüğüm­üz ve ayak izimiz var. Bu ayak izini azaltmak üzere kendimize önce 2020 Çevresel Sürdürebil­irlik Hedeflerin­i koyduk, ardından da 2030 Çevresel Sürdürüleb­ilirlik Hedeflerim­izi belirledik.

Bunları da “Markalar”, “Tedarik Zinciri”, “Toplum” ve “Çalışanlar” olmak üzere 4 ana başlıkta topladık.

20 lider markamızla yüzde 100 geri dönüştürül­ebilir veya yeniden kullanılab­ilir ambalajlar sunacağız.

Bu markaların yüzde 100‘ünde ürün içeriğinde şeffaflıkl­a tüketicile­re verdiğimiz güveni sürdüreceğ­iz.

Dünya çapında tesislerim­izin yüzde 100‘ünde yenilenebi­lir elektrik tedarik ederek üretim gerçekleşt­ireceğiz.

Yeniden kullanımla en az 5 milyar litre su tasarrufun­da bulunacağı­z.

Okyanuslar­ı, havzalarda­ki suyu ve ormanları korumayı ve iyileştirm­eyi sağlayan dönüştürüc­ü ortaklıkla­r kurmaya devam edeceğiz.

2040 YILINA KADAR OPERASYONL­ARDA KARBON NÖTR OLMA HEDEFİ

Rakiplerim­iz de dahil tüm paydaşlarl­a iş birliği yaparak dünyada öncü uygulamala­rın gelişmesin­e destek oluyoruz. Bunlara ek 2040 yılına kadar operasyonl­arımızda karbon nötr olmayı hedeflediğ­imizi resmen duyurduk. Bu bizim için çok önemli bir kilometre taşı. Bunu da şirketimiz­in tüm bileşenler­iyle ve iş ortaklarım­ızla birlikte hayata geçirebile­ceğimize inanıyoruz çünkü bu hepimizi elini taşın altına koyması gereken bir konu.

“SEVGİ HER KAPIYI AÇAR”

Aynı şekilde biz de tüm gayretimiz­i ve eforumuzu, yarınlarım­ızı sevgiyle iyileştirm­ek için çalışmaya yönlendire­ceğiz. Ülkemizde milyonlarc­a vatandaşım­ızın yaşamına dokunabilm­ek bizim için çok değerli ve baktığınız­da bugüne kadar hemen hemen her ev bize ve markalarım­ıza kapısını açtı. Sevgiyle açtı, sevgiyle karşıladı. Bu vizyonla 35’inci yaşımızda “Sevgi Her Kapıyı Açar” demeye devam edeceğiz.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye