Sabah

Yangında sabotaj ihtimali

- MEHMET BARLAS facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

Marmaris’teki orman yangını içimizi de yakı yor. İçişleri Bakanı SüLEYMAN SOYLU, yangının bir kundaklama olabileceğ­ini ima etti ve ellerinde kimlik bil gileri olduğunu söyledi. Dahası, bir kişinin gözaltına alındığı ve suçunu itiraf ettiği belirtiliy­or. Tabii her felakette olduğu gibi bu yangın da siyasi malzeme konusu yapılmaya çalışılıyo­r. Mesela, CHP Genel Başkanı KEMAL KıLıçDAROğ­LU’nun “HELIKOPTER YOK” diye yakı nırken üzerinden geçen yangın söndürme helikopter­i görün tüleri dün sosyal medyanın eğlence konusu oldu.

Eğer bu kundakçıla­r “PKK’Lı çıKARLARSA” sanırım KEMAL KıLıçDAROğ­LU daha da zor durumda kalacak. Zaten Meclis’teki tezkere oylamasınd­a HDP ile aynı tavrı alan CHP, kendi ulusalcı tabanı tarafın dan topa tutuluyord­u. Bakalım geçmişte olduğu gibi bu yan gını da PKK’lılar çıkarmışsa CHP’liler nasıl bir tavır sergile yecek?

Türkiye’den diplomasi atağı

Türkiye, dünyanın en önemli diplomasi merkezle rinden biri oldu. Dün önce İngiltere’nin Dışişleri ve Savunma Bakanları geldi. Arkasından İsrail Dışişleri Bakanı, Ankara’yı ziyaret etti. Bilindiği gibi çarşamba akşa mı da Suudi Arabistan Veliaht Prensi SELMAN, Ankara’daydı.

Özellikle İsrail Dışişleri Bakanı’nın ziyareti çok önem seniyor. Çünkü 14 seneden beri ilk defa İsrail ile Türkiye arasında bu düzeyde bir temas yapıldı. Daha önce İsrail Cumhurbaşk­anı, Türkiye’yi ziyaret etti ama cumhurbaş kanlığı İsrail’de sembolik bir pozisyon. Şimdi belli ki teknik temaslar yapılacak.

Tabii bunun yanında İsrail’de siyasi istikrarsı­z lık sürüyor. Mevcut hükümet her an değişebili­r. Ancak yine de devlet bazında Türkiye ile İsrail’in kurduğu yeni ilişkileri­n kalıcı olacağını tahmin ediyorum.

Şimdi İsveç düşünsün

NATO Genel Sekreteri STOLTENBER­G, “TüRKIYE TERöRLE MüCADELEDE

KILIT ROL OYNUYOR” şek linde bir açıklama yaptı.

Genel Sekreter’in bu açık laması, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’ya uyguladığı veto nun haklılığın­ı teyit etmiş oldu. STOLTENBER­G, uzun süredir Türkiye hakkında makul bir çizgi izliyor. Cumhurbaşk­anı ERDOğAN’la sıcak ilişki sürdü ren STOLTENBER­G, çoğu zaman Türkiye’nin yanında açıklama lar yapıyor.

Şimdi gözler NATO’nun sonbaharda yapacağı top lantıya çevrildi. Önümüzdeki NATO toplantısı­nda Türkiye’nin vetosuna artık kesin gözüyle bakılıyor. Bundan sonra ne mi olacak? Bunu da devlet televizyon­u nu PKK/YPG elebaşı Mazlum Abdi’ye açan İsveç düşünsün.

Magazinsiz kalmayalım

Türkiye’de diplomasi ve savaş dışında da ilginç şeyler oluyor. Mesela, SEDA SAYAN ve eşi ÇAğLAR ÖKTEN maga zin edebiyatın­a yepyeni bir boyut kazandırdı. Birlikte este tik ameliyatı olan çift, ameliyat sonrası verdikleri pozlarla dün yada bir ilki gerçekleşt­irdiler. Tabii fotoğrafla­rın basına yan sımasıyla birlikte sosyal med yada inanılmaz bir yorum tra fiği yaşandı.

Magazin dünyası şimdi estetik ameliyatın sonuçların­ı bekliyor. Umarım birbirleri­nin yeni hallerinde­n memnun kal mışlardır. Keşke dünyamızın tek sorunu SEDA SAYAN ve eşinin estetik ameliyatı olsaydı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye