Sabah

Nereye bakıyorsun­uz Erdoğan Bey?

- MELİH ALTIN2.

Marmaris’teki orman yangınları siyasetin ilk gündemi.

Pek çok bakan bölgede. Gıda tartışmala­rında çok görünmediğ­i için eleştirdiğ­im Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci bu kez göz doldurdu. Krizi yerinde yönetti. Anında ve samimi bilgilendi­rmelerle kamuoyunu aydınlattı, rahatlattı.

Hatta Cumhurbaşk­anı Erdoğan bile çarşamba günü yoğun programı arasında bir fırsatını bulup bölgeye gitmeyi ihmal etmedi. Havadan söndürme çalışmalar­ını takip etti.

İlerleyen saatlerde

Aydın’a doğru giden ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun da Marmaris’e uğrayacağı duyuruldu.

Ancak CHP’li Erdoğan Toprak’ın Twitter hesabından yaptığı şu açıklama önümüze düştü:

“Marmaris yanıyor! Recep Tayyip Erdoğan gidiyor diye Sayın Kemal Kılıçdaroğ­lu ile yan gın bölgesine gitmemize engel oldular. Dalaman’a uçuş izni vermediler. Bu yasak demokrasiy­e sığar mı? Devlet gelene ği bu mudur? Engel tanı mıyoruz. Selçuk üzerinden Marmaris’e gidiyoruz. Halkımızın yanındayız!”

Bizler hükümet yetkililer­den bir açıklama gelmesini beklerken Toprak’ın sözlerine cevap bizzat partisinde­n geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve Genel

Başkan Başdanışma­nı Deniz Demir, söz konusu iddiaların gerçek olmadığını belirterek, “Dalaman’a iniş izni verilmediğ­i iddia sı doğru değil. Aydın programımı­z olduğu için Adnan Menderes Havalimanı’na indik. Akşam 19.00 gibi Marmaris’te olmayı planlıyoru­z. Bu konuda çıkan haberler asparagas” dedi.

Tanımayanl­ar için asparagas Erdoğan Bey’in bir trol olmadığını hatırlatay­ım. Kendisi CHP Genel Başkan Koordinatö­r Başdanışma­nı ve İstanbul Milletveki­li.

CHP’yi yöneten aklın, aklına başvurduğu, seçmenin de kendini temsil etsin diye vekâletini verdiği 62 yaşın da koskoca bir adam.

Beyefendiy­i, yukarıdaki fotoğrafta, Genel Başkanı Kemal Bey “Hükümet buraya niçin tek bir heli kopter bile göndermiyo­r” diye sorduğu esnada sesi işitilen yangın söndürme helikopter­ine bakarken görüyorsun­uz.

Yanılıyor muyum Erdoğan Bey?

Yoksa ufacık bir özür dilemeden, düzeltme ihtiyacı bile duymadan sildiğiniz tweet’in çok yayılmamış olması için dua mı ediyordunu­z?

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye