Sabah

BEŞİKTAŞ’IN ARADIĞI KAN

:eghorst tam bir lider

-

eşiktaş’ın golcü transferi için ısrarla beklediği 29 yaşındaki Hollandalı santrfor Wout Weghorst golcülüğü ve futbol yapısıyla teknik direktör Valerien İsmael’in oynatmak istediği sistem için en uygun isim olarak gözüküyor. İŞTE 10 MADDEDE WOUT WEGHORST:

ANALİZ Çağdaş HALICI

forma giydiği son üç buçuk sezonda 17 gol-7 asist, 16 gol-3 asist, 20 gol-9 asist ve 6 gol-1 asist yaptı. Ligde en çok gol atan ve en çok isabetli şut çeken 2’nci oyuncu olan Weghorst’u sadece Bayern Münih’in yıldızı Robert Lewandowsk­i geçti.

vuruşları gayet iyi... Wolfsburg’da şutlarının yüzde 49’u kaleyi bulurken, yüzde 40’ı golle sonuçlandı. Weghorst, Burnley’de ise bu rakamların uzağında kaldı.

boyuna rağmen 29 yaşındaki Hollandalı’nın en önemli özellikler­inden biri de

bilgisi de çok güçlü olan Hollandalı santrforu, top neredeyse orada görmek mümkün...

takım defansını hücumda başlatan oyunculara en iyi örneklerde­n biri. Presi seven, rakibi sahasından çıkarmamak için mücadelede­n vazgeçmeye­n ve takımını önde tutan bir futbolcu.

1.97’lik Hollandalı dev, Valerien İsmael’in sisteminin önemli parçası olabilecek özellikler­e sahip. Hücum presi seven, dribbling yapabilen ve golcülüğün­ü Bundesliga’da kanıtlamış

çıkan golcü oyuncu;

maç başına

aksiyonlar­da da çok etkili. 9.91 denemenin 6’sında başarılı olan Weghorst eşiktaş, Gedson Fernandes’i kadrosuna kattığını resmen açıklarken, Galatasara­y’a da göndermede bulundu. Portekizli yıldızla ilgili hazırlanan video saat 19.03’te kulübün sosyal medya hesapların­dan duyuruldu.

notuyla paylaşılan videoda Gedson’un,

Amerikalı yüzücü, sağlıkçı ların yar

dımıy la sedyeye

konuldu.

21 yaşındaki yıldız ardından da keman çaldı. Bilindiği gibi Kartal, 17 Haziran’da Gedson’la ilgili videoyu

“Önümüzdeki haftayı bekleyin” mesajını vermişti.

MACARİSTAN’IN başken ti Budapeşte’de düzenlenen Dünya Su Sporları Şampiyonas­ı’nda ABD’li artistik yüzücü Anita Alvarez ölüm den döndü. Performans­ı sırasında havuzda baygınlık geçiren yüzücü, bir anda dibe çöktü. Cankurtara­nlardan önce suya atlayan antrenörü Andrea Fuentes, hareketsiz kalan sporcusu nu tek başına kurtardı. Olay sonra sı Instagram hesabından açıklama yapan antrenör, “Anita’nın sağlığı iyi. Şimdi dinlenme ve iyileşme zamanı” ifadelerin­i kullandı. Alvarez, geçen yıl Barselona’daki olimpiyat elemelerin de yine havuzda bayılmıştı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye