Sabah

AVRUPA YİNE KOVİD’İN PENÇESİNDE

Almanya’da yoğun bakımda yatanların sayısı yükseldi. İngiltere’de Kraliçe’nin tahttaki 70. yıl kutlamalar­ı, vakaları patlattı. İspanya’da hasta sayısı şubattan bu yana en yüksek seviyede

- (dit|r: Yasin ESKİKÖY- Tasarım: Talip YARDIMCI

Son haftalarda Omicron’un alt varyantlar­ı BA.4 ve BA.5’in yayılmasıy­la hemen hemen tüm ülkelerde vakaların artışa geçtiği görülüyor. Kısıtlamal­arın da kaldırılma­sının ardından Avrupa genelindek­i günlük vaka artışların­da ciddi bir yükseliş kaydedilme­ye başlandı.

■ Almanya: Uzmanlar, “yaz dalgası” konusunda uyarıyor. Almanya’da 2 Haziran’da 48 bin 502, 9 Haziran’da 77 bin 636 ve 16 Haziran’da 89 bin 142 vaka tespit edildi. Bu arada ülkede Kovid19’dan hastanede yoğun bakımda yatanların sayısı yeniden yükselişe geçti. Uzmanlar, vakaların hafif geçmesinde­n dolayı şimdilik kısıtlayıc­ı önlemlerin alınmasını istemiyor.

■ Belçika: Haftalık verilerin günlük ortalaması­na göre vaka sayısı yüzde 46’lık artışla 2 bin 756’ya ulaştı. Hastaneye yatan kişi sayısı yüzde 24’lük artışla 75’e çıktı.

■ Fransa: 23 Haziran verilerine göre, son 24 saatte 79 bin 852 kişide virüse rastlandı. Toplu taşımalard­a maske kullanma zorunluluğ­u tartışması tekrar gündeme geldi.

■ Hollanda: Vaka sayıları, geçen hafta bir önceki haftaya göre yüzde 36 artarak günlük ortalama 4 binlere ulaştı.

■ İngiltere: Kraliçe’nin tahttaki

70. yılı kutlamalar­ı sonrası vakalar arttı. Kutlamalar­dan sonraki hafta İngiltere’de Kovid-19 enfeksiyon­ları yüzde 43 arttı ve 1.4 milyon kişi hastalığa yakalandı.

■ İspanya: Kovid-19 vakaları son iki haftadır artış gösterirke­n, hastanede tedavi gören hastaların sayısı şubattan bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

■ Yunanistan: 12 Haziran’da son 24 saatte tespit edilen toplam vaka sayısı 3 bin 682 olurken, 22 Haziran’da bu rakam 10 bin 528’e yükseldi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye