Sabah

CUMARTESİ NOTLARI: Dar alanda kısa paslaşmala­r

-

Arkadaşlar arasında birbirine komik videolar göndermek pek gözde şu sıralarda, malum. Ben çoğuna katlanamıy­orum. Hele Tiktok videoların­a hiç!.. Ama bazen ESKI YEşILçAM KOMEDILERI­NDEN KESIL

MIş SAHNELER OLUYOR, onlara hiç itira zım yok!. Geçen hafta tam böyle “kült” bir sahne görünce dönüp dönüp izle dim... Ana muhalefet lideri, gazetecile re “Verin görevi, biz yapalım; helikop ter de getirelim” açıklaması yaparken yukarıdan yangın söndürme helikopter­i patırtıyla geçiyor. LIDER KENDINI KAP TıRMış HALDE KONUşMAYA DEVAM EDERKEN ARKASıNDAK­I BAşLAR YUKA Rı çEVRILIYOR VE AğıR çEKIM HALINDE HELIKOPTER­I TAKIP EDIYORLAR... Harika bir sahne.

★★★

“KENDIMLE BARışTıM” diyor, hafif ten böbürlener­ek. “Eyvah!” diyorum gülerek; “şimdi etrafınla savaşmaya başlarsın!” ( Eski bir pazar notum. Hâlâ geçerli...)

★★★

Bir güne dört, beş “DSÖ’yü kor kutan gelişme”, “Yeni salgın tehlikesi” başlıklı haberler sıkıştırıl­ıyor. Belli ki, bu korku kitlelerin yeni “UYARıCıSı” haline geldi. Bağımlılık oranı sanılandan daha yüksek.

★★★

“MEDYASFER”DEKI EN üRKüTü Cü OLAY NE BILIYOR MUSUNUZ? Kurgu olduğu apaçık “DELILIKLER”in; kıytı rık uçukluklar­ın ve çOCUKSU ZIHNIN üNLENDIRIL­MESI... Brezilya’dan bütün dünyaya lanse edilen şu haber mese la: 37 yaşındaki kadın evde kalmak tan şikâyet edince annesi ona bezden koca yapmış, 250 kişinin katıldığı şata fatlı bir düğün töreniyle evlenmişle­r. Olay sevildi ve yeni bir hikâye pişiril di. Kadın hamile(!) kaldı, INTERNETTE­N CANLı YAYıNLANAN ve 35 dakika süren bir doğumla “DüNYAYA BIR BEZ BEBEK GETIRDI”. Yok daha neler, diyeceksin­iz. Buna karşı Meirivone Rocha adındaki kadın şu açıklamayı yapıyor: “Plasenta sıvısı, göbek kordonu ve kan her şeyi gerçek kıldı.” Buyrun bakalım! Oyun arzusu gerçekliği yarıp geçiyor, ulusla rarası ajanslar da buna bayılıyor. Pes! LAKIN KORKARıM KI, BU şIZOFRENIK IşLERIN SONU GELMEYECEK VE SONUN DA KOLEKTIF ZIHNIMIZ, GERçEKLIK ALGıMıZ PARAMPARçA EDILECEK.

★★★

Artık böyle... PLASTIK SANATLAR artık tek bir anlama geliyor: Zengin eğlencesi ve Instagram’da çekici fotoğraf... Gerisi dar alanda kısa paslaşmala­r...

 ?? HAŞMET BABAOĞLU ??
HAŞMET BABAOĞLU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye