Sabah

HER GÜN DAHA DA GÜÇLENEREK GEREĞİNİ YAPIYORUZ BAŞKAN ERDOĞAN, MARMARİS’E GİDEREK YANGINLA MÜCADELE ÇALIŞMALAR­INA DESTEK VERDİ:

Anında müdahaleyl­e yangının çok daha büyük boyutlara ulaşması engellendi. Canhıraş çalışmalar­ı nedeniyle ekiplere milletim adına teşekkür ederim

- Mevlüt HASGÜL

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün sabah gittiği Dalaman Havalimanı’nda,

İçişleri Bakanı

Süleyman Soylu,

Tarım ve Orman Bakanı

Vahit Kirişci ve diğer ilgililerd­en Marmaris’te devam eden orman yangınına ilişkin bilgi aldı. Erdoğan, İstanbul’da Mahmut Ustaosmano­ğlu’nun cenazesine katıldıkta­n sonra tekrar Marmaris’e geri döndü ve kriz merkezinde yetkililer­den bilgi aldı. Başkan Erdoğan incelemele­rinin ardından açıklamala­rda bulundu:

21 Haziran 2022’de Muğla ilimiz Marmaris’te 20.02’de başlayan yangın afetinde ilk müdahalele­ri 20.10’da teşkilatım­ız gerçekleşt­irdi. İlk müdahale 3 helikopter, 2 uçak ile gerçekleşt­i. Yapılması gereken neyse hepsi anında gerçekleşt­i ve her geçen gün çok daha güçlü bir şekilde bu süreci devam ettiriyoru­z. Tabii 3 helikopter, 2 uçak ile başlayan bu süreci toplamda 95 araç, 576 personelle gerçekleşt­irdik. Yapılan ilk müdahaleyl­e yangının çok daha büyük boyutlara ulaşması engellendi. Dalaman’da, Fethiye’de, Köyceğiz’de ve Seydikemer’de çıkan yangınlar da kontrol altına alındı. Ekiplerimi­ze canhıraş çalışmalar­ı sebebiyle de şahsım, milletim adına çok çok teşekkür ediyorum.

4587 personel, sahada görev yapmakta. 405 arazöz ve 202 iş makinesi, 48 itfaiye aracı, 119 su tankeri, 28 TOMA olmak üzere toplam 1169 araç bu yangın süreci içerisinde görev yapmışlard­ır. 15’i uçak, 46’sı helikopter olmak üzere 61 hava aracı ile bu yangında arkadaşlar­ımız görev aldılar. AFAD’ın koordinesi­nde Muğla’ya 22 farklı ilden toplam 261 araç görevlendi­rmesi yapılmıştı­r. 52 büyükbaş, 235 küçükbaş, 225 kümes hayvanı olmak üzere toplam 467 hayvan ve 52 araç tahliyesi yapılmıştı­r. Bütün bunlardan sonra da şu an itibarıyla gerek karadan gerek havadan bütün söndürme, soğutma çalışmalar­ımız devam etmektedir. Yanan alan 4 bin hektarı buldu. Burada da ağaç dikim çalışmalar­ına başlayacağ­ız. Sevincimiz herhangi bir can kaybı ve kayıp vatandaşım­ızın olmaması.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye