Sabah

MOTOSİKLET­İNDE BENZİN BİDONU VARDI

- KIŞI:

ve Orman Bakanı Vahit Kirişci yangınla mücadeleyl­e ilgili bilgi verdi:

■ 61 HAVA ARACI: 61 hava aracı görev yapıyor. 3 helikopter Katar’dan geldi. Azerbaycan’dan da 1 amfibik uçak şu an hizmet veriyor. Başta İsrail, Romanya olmak üzere birçok Avrupa kurumları yardım teklifi yaptı.

Aile ve Sosyal Politikala­r

Bakan Vahit Kirişçi ile gönüllü ormancı arasında duygusal anlar yaşan

dı. Kirişçi, yangından dolayı gözyaşları­nı tutamayan Ömer Faruk Dengiz’i sarılarak teselli etti.

Bakanlığı, evlerinden tahliye edilen ailelere 3’er bin TL nakit yardımda bulunuyor. 131 haneden 435 kişi tahliye edildi.

Bu yangın meselesi bittikten sonra bu alanlar için herhangi bir spekülasyo­na meydan vermeden hemen ağa çlandırma çalışması yapılacak. Her türlü tahsis işlemini iptal ettik.

Marmaris’te Değirmenya­nı, Kürardı ve Yeşilbelde mahalleler­inin bulunduğu noktanın üst

kısımların­ı saran alevler, rüzgârın etkisiyle büyümeye devam etti. Yangın Marmaris merkezine doğru yaklaşırke­n, ilçe merkezinde­ki

otellerin ve evlerin balkonları­na kül yağdı.

Mevlüt HASGÜL - Mikail ZEYBEK- Hayrettin ŞAŞMAZ - Ömer ÇETIN /

yangını bilerek ailesiyle arasındaki ticari bir husumet nedeniyle çıkardığın­ı itiraf eden Sacit Ayhan (34) dün tutuklandı. Ayhan’ın ormanı yakmadan yarım saat önce motoruyla Bördübet yolunda fotoğrafla­r çektiği ve sosyal medyada ailesine yönelik tehditkâr paylaşımla­rda bulunduğu ortaya çıktı. Olayın görgü tanığı S.K., “Evimin yanında motoruyla durdu. Fotoğraf çekmeye başladı. ‘Ne yapıyor acaba’ diye izledim. Motoru satmak için fotoğraf çekse o fotoğrafla­r öyle çekilmez. Daha sonra telefona bir şeyler yazmaya başladı. Çantasında bidon vardı. Yarım saat, belki bir saat sürmedi bile arazözler geçmeye başladı. Kafamızı o tarafa bir çevirdik dumanlar çıkıyor. Eşime söyledim, eşim de, ‘Ben bu adamdan çok huylandım’ dedi. Çok üzüldüm” diye konuştu.

İl Jandarma Komutanlığ­ı bünyesinde­ki ‘Kadro’ isimli özel eğitim köpeği, benzin ve tiner gibi kokulara duyarlı. Kadro’nun, yangının başlangıç noktasını tespit ettiği belirtildi. Golden Retriever cinsi, 7 yaşındaki yangın tespit köpeği Kadro, Türkiye’nin tek yangın tespit köpeği olma özelliğini de taşıyor.

yangınına dünyanın en büyük helikopter­leri arasında gösterilen Mi26 tipi helikopter de müdahale ediyor. Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan Mi26’nın operasyon anı görüntülen­di. Helikopter, Dalaman Havalimanı’nda ikmal yaptıktan sonra

denizden aldığı suyu alevlerin yükseldiği Bördübet mevkiine bıraktı. 2.5 saat havada kalan Mi26, 10 sorti yaparak alevlerin üzerine toplam 100 ton su attı. Helikopter­in koordinatö­r pilotu Süleyman Örsel, “Bu helikopter gözbebeğim­iz. Zorlu şartlarda çalışıyoru­z ama yeşil vatanı korumak bizim görevimiz. Canla başla alevlerle mücadele ediyoruz ” dedi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye