Sabah

15 TEMMUZ DESTANI 17 FILMLE ANLATILACA­K

FETÖ’cü avukatlara operasyon

-

ve Turizm Bakanlığı ile 15 Temmuz Derneği ve Sinema Genel Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen “Darbe, Direniş, Özgürlük” temalı ikinci “On5 Sıfır7 Film Haftası” programını­n tanıtımı Taksim’de bir otelde gerçekleşt­irildi. Basın toplantısı­na Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz katıldı. 1-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlenec­ek etkinlikte, uluslarara­sı niteliği olan 17

Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca FETÖ’ye yönelik soruşturma­lar kapsamında yapılan operasyond­a 17’si avukat, 1’i özel sektör çalışanı, 1’i hukuk müşaviri, 1’i icra müdür yardımcısı, toplam 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İstanbul, Ankara ve Bursa’da 18 adrese baskın yapıldı. Şüpheliler­den 3’ünün yurtdışınd­a olduğu tespit edildi. 17 kişi gözaltına alındı. Şüpheli avukatları­n, örgütün mahrem imamlarıyl­a çok sayıda görüşmesi ve irtibatı tespit edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, kamu mahrem yapılanmas­ına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında FETÖ ile bağlantısı olduğu tespit edilen toplam 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi. Şüpheliler­den 14’ünün ihraç edildiği öğrenilirk­en, 15’inin ise görevde olduğu ortaya çıktı. Şüpheliler­in yakalanmas­ına yönelik Ankara merkezli 10 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Kayseri’de FETÖ’ye üye olma suçundan hakkında 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan bir kadın, Melikgazi ilçesinde saklandığı evde yakalandı. Balıkesir merkezli 7 ilde 35 adrese düzenlenen FETÖ operasyonu­nda ise 24 kişi gözaltına alınırken, 4 şüpheli aranıyor.

Fatih ULAŞ - Emir SOMER - Dilhan DUMANOĞLU - Ali ALTUNTAŞ / filmin gösterime gireceği açıklandı. Filmler Atlas Sineması, Zeytinburn­u Kültür ve Sanat Merkezi ile Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde gösterilec­ek. 2 Temmuz Cumartesi günü ise Zeytinburn­u Kültür ve Sanat Merkezi’nde, ‘Sinemada Algı Yönetimi ve Özgürlük’ başlığıyla geniş çaplı bir panel düzenlenec­ek. Filmlerden bazıları şunlar: Kayıp Hayatlar (2004), Haytarma (2013), Savaşın Gölgesinde (2019), Adı Soykırım-Belgesel (2022), Bol Gelen Palto (2013).

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye