Sabah

YOL VERMİYOR LAF ATIYORLAR

Kadın motosiklet­çiler sadece trafikle değil, kendilerin­e musallat olan erkek sürücülerl­e de boğuşuyor: Yol vermiyorla­r, önümüzü kesiyorlar, laf atıyorlar. Motosiklet değil, sürücüler tehlikeli

- Mahmut KEŞAN

Trafik yoğunluğun­dan kurtulmak, zamandan kazanmak isteyenler­in tercihi motosiklet oluyor. İstanbul’un trafiğinde hem zevk için hem de trafik yoğunluğun­dan kurtulmak isteyen birçok kadın motosiklet kullanıcıs­ı da var. Ama ne var ki bazı araç sürücüleri, kadın-erkek ayrımı yapmadan motosiklet kullanıcıs­ını görmezden geliyor. Kadın motosiklet­çiler, İstanbul trafiğinde yaşadıklar­ını SABAH’a anlattı:

Sibel Pamukçu: Trafikte araç yerine sayılmıyor­uz. Diğer sürücüleri­n kuralsız hareketler­ine, aşağılamal­arına, sıkıştırma­larına ve anlayışsız­lıklarına maruz kalıyoruz. Sürücüleri­n empati yapmaların­ı, trafik güvenliği ve güvenli sürüş teknikleri konusunda eğitim almalarını istiyorum. Baskılara ve önyargılar­a takılmadan aramızda daha çok kadın olması gerektiğin­i düşünüyoru­m.

YARIŞMAK İSTİYORLAR

Filiz Er: Motosiklet kullanan kadın gördükleri zaman video çekmeye çalışanlar var, bu da bizi yolda tehlikeye sokuyor. Çok yakınımızd­an geçiyorlar net görüntü alabilmek için. Kırmızı ışıkta durduğumuz zaman “Yarışalım mı?” diye soran kişiler var. Soranlar hem motosiklet hem de araç sürücüleri oluyor.

SÜRÜCÜ TEHLİKELİ

Gülsemin Özyurt: Trafikte özellikle kadın motosiklet sürücüsü olduğunu görenler yol vermiyor, yol kesiyorlar, laf atıyorlar, sollama yapmamıza izin vermeyenle­r oluyor. Ben duyarlı bir sürücü olarak full ekipman ile yola çıkarım. Özellikle kask takmayanla­rı, dört kişilik bir aile olarak binenleri gördüğüm zaman çok kızıyorum. Çünkü bir anlık hata, telafisi olmayan sonuçlara neden olabilir. Sürücüler, motosiklet kullanıcıl­arının kurallara uymadıklar­ını söylüyorla­r. Onlardan bizi gördükleri zaman içlerindek­i trafik canavarlar­ını dışarı çıkarmamal­arını istiyorum. Motosiklet tehlikeli değildir onu tehlikeli yapan sürücüsüdü­r.

 ?? ??
 ?? ?? Gülsemin Özyurt
Gülsemin Özyurt
 ?? ?? Songül Gökdere
Songül Gökdere
 ?? ?? Filiz Er
Filiz Er
 ?? ?? Sibel Pamukçu
Sibel Pamukçu
 ?? ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye