Sabah

BABAMIN İZİNDEN GİDEREK DEVLETİME HİZMET SIRTINDAN VURDULAR ÖLÜME TERK ETTİLER EDECEĞİM

Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş, 15 Temmuz’da darbeciler­e karşı direnişin kahramanla­rından biriydi. Türk Telekom önünde hainlerin kurşunuyla şehit edildi. Bu yıl liseden mezun olmanın gururunu yaşayan kızı Selin, SABAH’a konuştu: Babamın izinde, d

- 'iOan .$<$

Temmuz darbe girişimind­e İstanbul

Acıbadem’deki

Türk Telekom binasını işgal etmek isteyen darbeciler­i geri dönmeleri için ikna etmeye çalışırken şehit edilen Acıbadem Mahallesi

Muhtarı Mete Sertbaş’ın kızı

Selin Sertbaş (18) liseden mezun olmanın gururunu yaşadı. Mezuniyeti­ne Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’in velisi olarak katıldığın­ı ve bunun kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Selin, duyguların­ı SABAH’a anlattı:

■ Babamın mezuniyeti­mde yanımda olmasını ve beni sahnede görüp gururlanma­sını isterdim. O beni bir yerlerde görüyor biliyorum ama yine de üzülüyorum. Üniversite sınavına da girdim, iktisat okumak ve babam gibi devlet adamı olmak, onun yolundan ilerlemek istiyorum. Hem ona layık bir evlat olabilmek hem de devletimiz­e ve milletimiz­e faydalı olmak için uğraşıyoru­m. Babamın izinde, devletimin yanındayım.

■ Baba mezun oldum, her şey için teşekkür ederim. Ben de senin izinden gitmek istiyorum. Babam çok iyi bir insandı, Acıbadem’i de işini de çok seviyordu. İzin kullanmazd­ı, sürekli işe gitmek isterdi, hatta pazar günleri bile çalışırdı. Onun kızı olduğum için çok mutluyum, gurur duyuyorum. Darbenin ne demek olduğunu bilmiyordu­m, anneme sormuştum. Sabaha karşı annem, babamın vurulduğun­u öğrenmiş. Sabah olduğunda bana babamın öldüğünü söylediler ama ben hâlâ ne olduğunu anlamamışt­ım. Birkaç saat sonra bana babamın öldüğü anın videosunu izlettiler, galiba o zaman kabul ettim babamın şehit edildiğini. İlk birkaç yıl geri geleceğini düşünüyord­um ama şu an çok daha iyi idrak ediyorum.

Sertbaş, “Oğlum Efe babasını kaybettiği­mizde henüz 5 yaşındaydı ve konu şamıyordu. Oğlumun tedavisini Başkan Erdoğan yaptırdı. Cumhurbaşk­anı’mız bizi muhtarlar günün de yemeğe davet etmişti. Ankara’ya git tik ve ben orada ken disini evimize davet

Temmuz gecesi Acıbadem’deki Türk Telekom binasını basmaya çalışan darbeciler­i ikna etmek isteyen Sertbaş, FETÖ’cü bir yüzbaşı tarafından sırtından vuruldu. Hainler yerde kan kaybeden Sertbaş’ın hastaneye götürülmes­ine bile izin vermediler. Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, şehidin emanetine sahip çıkarak Selin’in diploma törenine katıldı.

Başkan Erdoğan 2016’da aileyi ziyaret etmişti..

ettim. O da kırmadı bizi ve 2 Ekim 2016’da evi mize geldi. Ben oğlu mun konuşamadı­ğı nı söylemişti­m. Ertesi gün hemen aradılar ve bizi dil terapisine yön lendirdile­r. Sağ olsun elinden gelen her şeyi yaptı, devletimiz her zaman yanımızda oldu. Bu 6 yıllık süreci hep beraber atlattık” dedi.

Selin Sertbaş

Sertbaş ailesi, şehidin anısına evlerinde özel köşe oluşturdu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? S$%$H
S$%$H

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye