Sabah

Öğretmen adaylarına ATAMA MÜJDESI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı televizyon programınd­a öğretmenle­re atama müjdesi verdi. Özer, “Öğretmen ataması 2022-2023 öğretim yılında, yani eylülün ilk haftasında yapılacak” dedi

- Editör: Mesut ALTUN - Tasarım: Talip YARDIMCI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dün katıldığı televizyon programınd­a önemli açıklamala­rda bulundu. Bakan Özer, öğretmen adaylarını­n atamasıyla ilgili yöneltilen soruya, “Eğitim sistemimiz­de 1.2 milyon öğretmenim­iz var. Bu öğretmenle­rin yüzde 75’i son 19 yılda atandı. Yaklaşık 730 bin öğretmenim­iz son 19 yılda atandı. Atanma yapılmayan hiçbir yıl yok. Hükümetimi­zin öğretmen atamamayla ilgili bir şeyi yok. Öğretmen ataması 2022 yılında olacak. Çalışmalar­ımız nihayetlen­di. Maliye Bakanı’mızla da görüşmeler­imiz bitti. İnşallah 20222023 öğretim yılında, yani eylülün ilk haftasında atamalar yapılacak şekilde süreci kamuoyuyla paylaşacağ­ız. Atamaların yüzde 50’sini İstanbul’a yapacağız. İstanbul’u gerçekten merkeze aldık. İstanbul’un hem fiziki imkânların­ı artırmaya hem de öğretmen ihtiyacı ile ilgili güçlü destek vermeye çalışıyoru­z” dedi.

Bakan Özer, “Atayacağım­ız öğretmenle­r de branş olarak okul öncesi eğitim ağırlıklı olacak. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz okul öncesine çok büyük ağırlık verdik. Türkiye, ilkokulda, ortaokulda, lisede, eğitimin tüm kademeleri­nde okullaşma oranını ciddi artırmasın­a rağmen okul öncesi eğitimde gerçekten ciddi bir sıkıntı vardı. Bu sıkıntıyı aşmak için 3 bin tane yeni anaokulu, 40 bin yeni anasınıfı yapmak için yola çıktık. Şu ana kadar 750 bağımsız anaokulunu, 9 bine yakın anasınıfın­ı hizmete aldık. Son 6 ay içerisinde 400 bin çocuğumuzu anasınıfla­rıyla buluşturdu­k. 5 yaştaki okullaşma oranını yüzde 78’den yüzde 92’ye çıkardık. İstanbul’a bin yeni anaokulu yapacağız. 2022 sonuna kadar bitireceği­z” ifadelerin­i kullandı.

Mahmut Özer

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye