Sabah

Üniversite­nin kültür gezisinde feci kaza: Dekan öldü, 19 yaralı

-

Üniversite­si İlahiyat Fakültesi’nce organize edilen “27. İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteler­i Dekanlar Konseyi Toplantısı”na katılmak üzere kente gelen dekan ile öğretim görevliler­ine yönelik kültür ve turizm gezisi düzenlendi.

Akademisye­nler ve ailelerini taşıyan Ahmet S. yönetimind­eki 52 DA 835 plakalı Ordu Üniversite­si’ne ait midibüs, dün Gölköy ilçesi Ulugöl Cihadeyi Mahallesi mevkiinde virajı alamayarak devrildi. Feci kazada, İzmir Katip Çelebi Üniversite­si İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıddık Korkmaz, olay yerinde hayatını kaybetti. Çevredeki hastaneler­e sevk edilen 2’si ağır 19 kişi ise tedaviye alındı. Ordu Valisi Tuncay Sonel, gazetecile­re yaptığı açıklamada, çeşitli üniversite­lerin ilahiyat fakülteler­i dekanların­ın, Ordu Üniversite­si’ndeki program vesilesiyl­e önceki gün kente geldiğini söyledi. Katılımcıl­ar için

Gölköy ilçesindek­i Ulugöl Tabiat

Parkı’na gezi organize edildiğini belirten Sonel, bölgeye 2 kilometre kala aracın teknik bir sebeple freninin boşalması sonucu kazanın meydana geldiğini aktardı.

Kazada hayatını kaybeden Prof.

Dr. Sıddık Korkmaz’a Allah’tan rahmet dileyen Sonel, kaza nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklar­ını vurguladı.

Yükseköğre­tim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof.

Dr. Erol Özvar, kazada hayatını kaybeden Prof. Dr. Sıddık Korkmaz için başsağlığı mesajı yayımladı.

Özvar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İzmir Katip Çelebi Üniversite­si İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıddık Korkmaz’ın Ordu Üniversite­si’nde gerçekleşt­irilen bir toplantı dönüşünde trafik kazası sonucu hayatını kaybettiği­ni derin üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınların­a başsağlığı diliyorum” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye