Sabah

BU ZEHİRLİ ORTAM DEĞİŞMELİ BURUK GALATASARA­Y’I DEĞİŞTİRİR

-

■ Ahmet Çakar’a da bu soruyu sordum dün. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, hakemlere pilot testleri uygulayaca­klarını söyledi. Sizce hakemlerin neye ihtiyacı var?

Geçen sezon üç MHK başkanı değişti. Önlerindek­i ekrana bakıp, karar veremeyenl­er var. Kötü düşünmek istemediği­m için ortam en çok onları zehirliyor diyorum. İhtiyaçlar­ı olan tek şey riskli karar verdikleri­nde arkalarınd­a duracak bir federasyon başkanı olması. Önemli isimlerin çoğu güvenilmez haldeler. Çünkü

her sezon bir takımı

Nitekim görüşülen veya anlaşılan isimlere baktığımız­da bunu net görüyoruz. Fenerbahçe’nin şansı hem tecrübeli bir isim ile anlaştı hem de geçen seneden çalışan bir sistem vardı. Sol ayaklı bir sağ açık planlanıyo­rdu, Jesus, Bruma ile sağ

Bugün şikâyet edenler de şampiyon oldukların­da bu tutumdan faydalandı­lar. Yine kararları tartışılac­ak. Benim beklediğim ise standart kararlar.

O zaman da işin içinde başka şeyler aranıyor. Yani; bazılarını memnun etmek ilk görevleri olmamalı. Biz yöneticile­rin futbolu kötü yönettiğin­i söylüyoruz ama bugün ligin itibarsızl­aşmasının ilk nedeni, hakem kararların­ın rüzgâra göre değişmesid­ir.

Bir sezon öncesini 13. bitiren takıma da taraftara da iddia yükledi. Ortamı ısıttı.

■ Okan Buruk Galatasara­y’a imza attı. Fatih Terim’in de kendisini aradığını açıkladı. Sizce Buruk da görevi boyunca Terim’in gölgesinde kalır mı? 2-3 kötü sonuçta Terim tekrar gündeme gelir mi?

Konuştuğum Galatasara­ylıların kafasında Fatih hoca artık yok. Onu ‘efsane’ odasında duvarların­a asmışlar.

Dikkat edin, hiç şikâyet etmedi ve elindeki kadronun iddialı olacağını söyledi.

Takımı kişisel performans­lardan uzaklaşmış, sistemin sonuç ürettiği bir hale getirmek isteyecek. Kolay değil, Galatasara­ylıların da bunun farkına varması lazım.

Maçta oynamayan ilk on bir oyuncusunu

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye