Sabah

‘Duruşuyla, karakteriy­le hepimize örnek oldu’

-

sinemasını­n usta ismi Cüneyt Arkın’ın vefa tı üzerine başta Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan olmak üzere siya siler taziye mesajı yayınladı. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, sosyal medya hesabı üzerinden, “Türk sinemasını­n usta aktörü, sanatıyla, duruşuyla, karakteriy­le hepimize örnek olan büyük sanat çı Cüneyt Arkın’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Sayın Arkın’a Allah’tan rahmet diliyo rum. Ailesinin, sevenlerin­in, sinema camiamızın ve milletimiz­in başı sağ olsun” mesajını yayımla dı. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da “Türk sinemasını­n usta ismi Cüneyt Arkın’a Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerin­e sabır diliyorum. Hayat verdiği unut maz Yeşilçam karakteriy­le yaşamaya devam ede cek. Sanat camiasının başı sağ olsun” ifadelerin­i kullandı. Diğer mesajlar şöyle:

■ Yeşilçam’ın dua yeni, Türk sinemasını­n usta siması, Türk tarihini sevdiren filmlerin unutulmaz ismi Cüneyt Arkın’ın vefat etmesinden büyük bir üzüntü duydum. Merhum Arkın, yüzlerce filme imza atarak mille timizin kalbinde taht kurmuştu. Türk sinemasına seviyeli bir yorum getiren, hayatı boyunca çizgisi ni hiç değiştirme­yen, duruşuyla ve ahlaki vasfıy la her kesimde hayranlık uyandıran Cüneyt Arkın elbette şahsiyetiy­le, sanatçı kimliğiyle, milli şuu ruyla ve hayat verdiği karakterle­riyle her zaman hatırlanac­aktır.

■ sinemasını­n unutulmaz jönü, tari himizdeki kahramanla­rın beyaz perdedeki güçlü yan sıması, Kara Murat’ımız, Malkoçoğlu’muz, Battal Gazi’miz, güzel insan Cüneyt Arkın’a Allah’tan rahmet, ailesine, seven lerine ve sanat camia mıza sabır diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun.

Türk sinemasını­n duayen ismi, usta sanatçı

Emine Erdoğan

Türk

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye