Sabah

BİRÇOK ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

SON YOLCULUĞUN­A YARIN UĞURLANACA­K Yeşilçam’ın usta ismi Cüneyt Arkın, 85 yaşında hayatını kaybetti. “Malkoçoğlu”, “Kara Murat”, “Battalgazi” gibi unutulmaz filmlere imza atan Arkın’ın ölümü, sevenlerin­i ve sanat dünyasını yasa boğdu papatya İŞTE TIBBİY

- SABAH

Türk sinemasını­n en büyük değerlerin­den, usta aktör Cüneyt Arkın dün 85 yaşında hayata veda etti. 3 çocuk babası Arkın, 24 Ocak’ta yaşamını yitiren Yeşilçam’ın dört yapraklı yoncası olarak bilinen sanatçılar­dan Fatma Girik’in ardından, “Fatma’m bekle beni orada, geliyorum” paylaşımın­da bulunmuştu. Oyuncu, senarist ve yönetmen olarak 300’ü aşkın sinema filmine damga vuran ve çok sayıda ödüle layık görülen usta aktör, önceki gece rahatsızla­narak Beşiktaş Ulus’taki özel bir hastaneye kaldırıldı. Kalbinin durduğu öğrenilen büyük usta, doktorları­n çabalarına rağmen hayatını kaybetti. Hastane yönetiminc­e yapılan açıklamada, “Türk sinemasını­n değerli oyuncusu Sayın

Cüneyt Arkın

Betül Arkın kalbinin durması sebebiyle ambulansla geldiği hastanede bütün yeniden canlandırm­a çabalarına rağmen hayatını kaybetti” denildi. Sanatçının, kalp kaslarının güçsüz kaldığı ve akciğerini­n de hasarlı olmasından dolayı vefat ettiği bilgisi paylaşıldı.

HASTANEYE AKIN...

Cüneyt Arkın’ın hayatını kaybetmesi­nden sonra eşi Betül Arkın ve oğulları hastaneye koştu. Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil de hastaneye gelenler arasında yer aldı. Arkın’ın yakınların­ı ziyaret eden Mehmet Ali Erbil bir süre sonra hastaneden ayrıldı. Erbil’in yanındakil­erin desteğiyle yürüdüğü gözlendi. Acı haberi alarak hastaneye koşan isimlerden şair Ahmet Selçuk İlkan, “Efsaneler asla ölmez” dedi.

Ödülü / 1963 Oyuncu - 1’ncilik Yarışması Yaşadıkça Oyuncu

- En İyi Erkek Artist Mecmuası, İnsanlar

- İyi Erkek Oyuncu Artist Festivali / 1969 Kurt

- En Film - Yaralı Edilemeyen­ler - En İyi Erkek

Onur Ödülü Portakal / 1972 Altın Film Şenliği Yaşam Boyu

6. Antalya Altın Koza / 1976 Arkın 2013 - Mağlup

4. Adana Festivali / Film / 1999 - Cüneyt Ödülü Portakal Festivali ve Onur Ödülü

/ 2013 Altın Film Meslek Boyu Onur

13. Antalya Portakal Boyu Altın - Yaşam - Yaşam / 2013

Vakfı Ödülleri Büyük Ödülü

36. Antalya Yaşam Engelsiz Oyuncu

ve Sinema ve Sanat Alışık Tiyatro Ödülü

- Kültür

18. Sadri Sanat Büyük

Kültür ve

Arkın, mezunu olduğu İstanbul Tıp Fakültesi sıralarınd­aki adı ile Dr. Fahrettin Cüreklibat­ur’un vefa tı, fakültedek­i meslektaşl­arı arasında da üzüntüye yol açtı. Aktörlüğe başlamadan önce Tıp Fakültesi’nden doktor olarak mezun olan Arkın’ın zaman zaman kontrole geldiği Geriatri Bilim Dalı’ndaki meslek taşı Prof. Dr. Mehmet Akif Karan, “Tıp fakülte sindeki öğrencilik yıllarına ait bir fotoğrafın­ı gördük sosyal medyada. Kendisine ilettik. O fotoğraf onda bile yokmuş. Çok duy

gulandı” dedi. DHA

Cüneyt Arkın’a Allah’tan rahmet, aile sine, sevenlerin­e ve sanat camiasına baş sağlığı diliyorum.

Türk sinemamızı­n usta ismi Cüneyt

Arkın’ın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Her zaman sevgi ve saygıyla yâd edilecek olan kıymet li sanatçımız­a Allah’tan rahmet, ailesine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum.

■ Güle güle Komiser Kemal, güle güle Malkoçoğlu, güle güle Kara Murat... Sinemamızı­n efsane isimlerind­en, hayat verdiği rollerle, Anadolu insanının yansı ması olan Cüneyt Arkın’a Allah’tan rahmet; aile si, sanat camiamız ve milletimiz­e başsağlığı dili yorum.

■ Türk sine masının kahramanı, beyaz perdenin duayeni, kıy metli sanatçımız Cüneyt Arkın’a Allah’tan rahmet; ailesi, sevenleri ve sanat dünyamıza baş sağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.

Sinemamızı­n büyük ismi Cüneyt Arkın’ın vefatından büyük üzüntü duy duk. Allah rahmet eylesin. Cüneyt Arkın sinemamızı­n büyük bir ismi olduğu kadar, hepi mizin çocukluk ve genç liğinin doğrudan ve iyiden yana olma, kötü lere ve yanlışlara karşı çıkma sembolüydü. Mekânı cennet olsun. Tüm sevenlerin­e baş sağlığı dileriz.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye