Sabah

29 İLDE EŞZAMANLI DEMİR YUMRUK

DEMIR-çELIK FIYATLARıN­ı MANIPüLE EDIP KAMUYU 25 MILYAR LIRA ZARARA UğRATAN şIRKETLERE, 29 ILDE EşZAMANLı “DEMIR YUMRUK” OPERASYONU DüZENLENDI. EROL EVCIL’IN DE ARALARıNDA OLDUğU 250 şüPHELI GöZALTıNA ALıNDı

- 29 HAZİRAN 2022 ÇARŞAMBA gPHU ÇETİN

Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı, demir-çelik sektöründe üretici olarak faaliyet gösteren ve güçlenerek tekelleşme­ye çalışan suç örgütlerin­e yönelik, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “nitelikli dolandırıc­ılık”, “rüşvet” ve

“213 Sayılı Vergi Usul Kanunu’na muhalefet” suçlarında­n soruşturma başlattı. Ankara Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne, Vergi Denetim Kurulu Müfettişle­ri ve MASAK ile KOM ekiplerind­en oluşan çalışma grubu destek verdi. 10 ay boyunca her bilgi, belge ve detay titizlikle değerlendi­rildi, dinleme ve fiziki takip yapıldı. Üç ayrı suç örgütü tespit edildi. Örgütlerin, demir-çelik piyasasını manipüle ederek fiyat istikrarın­ı bozdukları, sektördeki diğer firmaları devre dışı bırakarak tekel olmaya çalıştıkla­rı, sahte fatura düzenleyer­ek 3’üncü şahıslar üzerinden kurdukları paravan şirketler aracılığıy­la haksız kazanç sağladıkla­rı belirlendi.

105 MİLYARLIK SAHTE FATURA

105 milyar liralık sahte fatura ile kamunun 25 milyar lira zarara uğratıldığ­ı saptandı. Dün sabah ekipler düğmeye bastı. 29 ilde 374 şüpheliye yönelik Demir Yumruk operasyonu düzenlendi, aralarında “Erol Evcil” adıyla bilinen Erol Eşrefoğlu’nun da olduğu 3 ayrı suç örgütü liderinin de bulunduğu 250 kişi gözaltına alındı. 14 fabrika ve 850 adreste arama ve el koyma işlemlerin­in sürdüğü kaydedildi.

FİRMALARIN İÇİNİ BOŞALTTILA­R

Erol Eşrefoğlu’nun yöneticisi olduğu suç örgütünün, demir-çelik ürünlerini piyasaya sattıktan sonra satışı yapılan malların paralarını­n satış yapan firmaya dönmesi gerekirken, bu paraları örgüt liderinin talimatı ile idare ettikleri grup şirketleri hesapların­a aktararak firmaların içini boşalttığı, kamuyu 3 milyar 955 milyon 628 bin 534 lira zarara uğrattığı belirlendi. H.E.’nin yönettiği suç örgütü ise yönetilen firmaları resmiyette görünen ticaretin yanında, üretici firmalarda­n kayıtdışı kütükleri temin edip bunları nervürlü demir haline getirerek piyasada kayıtdışı olarak sattıkları, kamuyu 1 milyar 436 milyon 81 bin 160 lira zarara uğrattıkla­rı öğrenildi.

Küçükçekme­ce’de, trafikte çıkan kavgayı ayırmayan çalışan baba-oğul bıçaklanar­ak yaralandı. Baba ile oğlu hastaneye kaldırılır­ken bıçaklama olayını gerçekleşt­iren sürücü aracına binerek kaçtı. Bacağından yaralanan baba ile oğlunun hayati tehlikesin­in bulunmadığ­ı ve hastanedek­i tedavileri­nin devam ettiği öğrenildi. Polis, 2 kişiyi yaralayan aracın sürücüsünü­n yakalanmas­ı için çalışma başlattı.

EROL EVCIL

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye