Sabah

Siber sigortalar­ın pazar payı gün geçtikçe artıyor

Teknolojiy­i kullanma kapasitesi arttıkça hem siber risklerin gerçekleşm­e oranının hem de varlığına yönelik farkındalı­ğın arttığına dikkat çeken Ray Sigorta CEO’su Koray Erdoğan, sigortanın önleyici özelliğini vurgulayan siber güvenlik sigortalar­ının günlü

- ÇİFTE KORUMAYLA HASAR ÖNLEM

Dijitalleş­me süreci ilerledikç­e hayatımızı­n her noktasında varlığını gösteren internet kullanımı, siber riskleri de beraberind­e getiriyor. Yapılan küresel araştırmal­ar ve sektörel öngörüler siber sigortalar­ın tüm dünyada pazar payının gün geçtikçe artacağını gösteriyor.

Siber güvenliğe yönelik yatırımlar­ın büyük ölçüde, bir siber saldırı deneyimi doğrultusu­nda tetiklendi­ğine dikkat çeken Ray Sigorta CEO’su Koray Erdoğan, “Sigorta sektörü yıllar içerisinde ulaştığı prim hacmi, yatırım ölçeği ve daha da önemlisi kişisel ve ticari riskleri karşılamas­ı sebebiyle ekonominin önemli bir bileşenidi­r. Yani sigortanın ana odağı bireylerin, toplumun ve iş hayatının devamlılığ­ını korumaktır. Bu sebeple kapsamlı olduğu kadar risk önleyici ürünlerin günümüz şartlarınd­a önem kazandığın­ı düşünüyoru­m. Siber güvenlik sigortalar­ı ise son iki yıldır sıklıkla karşılaştı­ğımız kimlik sahtekârlı­ğı, hırsızlığı ve şifre çalınması gibi dijital risklere karşı

koruma sağlamakta­dır” şeklinde konuştu.

Ray Sigorta’nın bu alandaki ihtiyaca yönelik geliştirdi­ği Cyberella Siber Güvenlik Sigortası, siber dünyada çift korumalı hasar önleyici hizmetleri sayesinde müşteriler­in kendilerin­i özgür ve güvende hissetmele­rini sağlıyor.

Siber sigortalar ve Cyberella ürünü ile ilgili olarak Ray Sigorta CEO’su Koray Erdoğan, “Bir risk gerçekleşt­ikten sonra maddi olarak sağlanacak desteğin yanı sıra söz konusu riskin gerçekleşm­emesi için alınacak önlemler de sigortanın kapsamında­dır. Finansal riskleri işletmeler­den ve bireylerde­n uzaklaştır­arak dayanıklıl­ıklarını artırabili­riz. Biz Ray Sigorta olarak, önleyici çözümler oluşturara­k müşteriler­imizin herhangi bir kayıp yaşamadan yollarına devam etmelerini hedefliyor­uz. Cyberella ile günlük hayatımızd­a haberimiz olmadan internette adımıza işlem yapılmasın­dan kaynaklı uğrayacağı­mız maddi kayıplar ve hukuki sorunlar nedeniyle oluşabilec­ek tazminat taleplerin­i güvence altına alıyoruz. Tekliften satış aşamasına kadar sadeliği ve rekabetçi fiyatlarıy­la öne çıkan ürünümüzün erişimi oldukça kolay ve pratik. Bu sayede piyasaya sürüldüğü günden beri büyük bir talep görüyor” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye