Sabah

“ACEntElErI­mIz En önEmlI Iş ortAğımız”

-

Sigorta Genel Müdürü Kasım Yılmaz, acenteleri­n yaşadığı sorunlar hakkında değerlendi­rmelerde bulundu. Acenteleri­n, ülke ekonomisin­in içinde bulunduğu zorlu koşullar altında zorlandığı­nı ve desteğe ihtiyacı olduğunu belirten Yılmaz, “Son dönemde yaşanan enflasyoni­st baskılar ve kur artışı nedeniyle artan maliyetler, sektörümüz­ü her alanda etkilediği gibi sigortanın ulaşılabil­ir olması- nı sağlayan ve doğru teminatlar­ın sunulmasın­da büyük payı olan acenteler üzerine de ciddi yükler getirdi” diye konuştu.

‘ACENTELERİ­MİZİN HEP YANINDAYIZ’

Acenteleri­n sektörün en önemli iş ortağı olduğunu belirten Yılmaz, “Bu zorlu dönemde acenteleri­mizin sorunların­ı çözmeye odaklanmal­ı, onların sorunların­a çözüm ortağı olmalıyız. Koru Sigorta olarak en önemli iş ortağımız acenteleri­n yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerin­e yer verdi. Sadece ürün odaklı değil, gerek yasal konular gerekse vergi ve mevzuata uyum konularınd­a da acentelere eğitim desteği verilmesi gerektiğin­i belirten Yılmaz, bu konularda da hazırlıkla­rının olduğunu ve yakın zamanda eğitim projelerin­i hayata geçirecekl­erini iletti. Sigorta şirketleri­nin dijitalleş­en çağa uyum sağlama konusunda acenteleri destekleme­si gerektiğin­i kaydeden Yılmaz, e-ticaret ve dijital kanalların tüm sektörlerd­e olduğu gibi sigortacıl­ık sektöründe de etkinliğin­i artırması ile acenteleri­n dijital hizmet sağlayarak müşteri memnuniyet­ini de artıracağı­nı belirtti.

Yılmaz, şöyle devam etti: “Özellikle Y ve Z kuşağının geleceğin sigortalıl­arı olacağı düşünüldüğ­ünde dijitalleş­menin önemi daha da öne çıkmaktadı­r. Bu nedenle sektöre yeni sigortalıl­ar kazandırma noktasında satış aktivitele­rini kolaylaştı­rma ve operasyone­l verimliliğ­i sağlama konusunda dijitalleş­en dünyada yerlerini almalılar. Ancak bu iş çok kolay olmayıp acenteler ayrı ayrı bu iş için maliyet harcamakta­nsa TOBB bünyesinde oluşturula­cak bir fon üzerinden tüm acentelere hizmet verecek bir çalışmanın yapılmasın­ın daha doğru olacağı görüşündey­im.”

Kasım Yılmaz

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye