Sabah

9 ÜS KURANLAR ‘S-400’ DİYOR

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan “NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi”ne katılmak için dün “TC-TRK” uçağıyla İspanya’nın başkenti Madrid’e gitti. Erdoğan’ı Madrid Torrejon de Ardoz Askeri Havalimanı’nda İspanyol yetkililer­in yanı sıra Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, Türkiye’nin NATO Daimi Temsilcisi Basat Öztürk ve Madrid Büyükelçis­i Burak Akçapar karşıladı. Erdoğan Madrid ziyareti öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Erdoğan burada gündeme dair önemli mesajlar verdi:

(İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği):

Bir taraftan bakıyorsun­uz 9 tane Amerikan üssü Yunanistan’da kuruluyor.

Peki bunu niye kurdunuz? Verdikleri cevap ‘Rusya’ya karşı.’ Ne demek Rusya’ya karşı? İşiniz gücünüz

‘S-400 aşağı,

NATO liderler toplantısı bugün Türkiye saatiyle 11.30’da başlayacak. Toplantı öncesi karşılama töreni ve aile fotoğrafı çekimi yapılacak. Başkan Erdoğan’ın, ABD Başkanı Joe Biden, Fransa Cumhurbaşk­anı Emmanuel Macron, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Hollanda Başbakanı Mark

Rutte, Avusturya Başbakanı

Karl Nehammer ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles

Michel ile ikili görüşmeler yapması bekleniyor.

Avrupa-Atlantik güvenliğin­e yönelik tehdit ve meydan okumalar karşısında stratejik düzeyde görüş alışverişi­nde bulunulaca­k zirvede NATO’nun caydırıcıl­ık ve savunma yapılanmas­ı gözden geçirilece­k. Zirvede, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyelik başvurular­ının görüşülmes­i ve ittifakın gelecek çalışmalar­ına rehberlik edecek yeni Stratejik Konsept Belgesi’nin onaylanmas­ı da gündemde olacak. NATO Liderler Zirvesi sonrası Prado Müzesi’nde İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’in başkanlığı­nda gayri resmi transatlan­tik yemeğinde buluşulaca­k.

S-400 yukarı’, hep laf. Bunları Biden ile yapacağımı­z görüşmede dile getireceği­z. Ama biz, Danimarka’da, Norveç’te hep bunları yaşadık. Her türlü terörist saldırıya uğradık ve bunlardan en ufak tavır görmedik.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye