Sabah

Kovid Avrupa’da yaşam süresini 1 yıl azalttı

Batı Karadeniz’i vuran sel dün de etkiliydi. Kastamonu’da Recep Bakırcı, Düzce’de makine operatörü Okan Bayrak sel sularına kapıldı. İki kişi için arama kurtarma çalışmalar­ı başlatıldı. Ev, işyerleri ve tarım arazileri de sular altında kaldı DEVLET 5 BAK

-

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde temizlik çalışmalar­ı başlatıldı.

Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanı Murat Kurum, Kastamonu’nun Bozkurt ilçesindey­di. Kurum, “İlk defa erken uyarı sistemi devreye girdi. Vatandaşla­rımızın cep telefonlar­ına uyarı bildirimi anında düştü. Vatandaşla­rımızın tahliyesi sağlandı. Selden etkilenen il ve ilçelere 15 milyon lira nakdi yardım yapılacak” dedi. Sinop’un Ayancık

ilçe

Bolu’nun Mengen ilçesinde Türk Beyli Çayı, Mengen Çayı ve Sazlar Deresi taştı. Bolu Dağı’nda İstanbul yolu heyelan nedeniyle kapatıldı.

Okan Bayrak

Jandarma ekipleri Recep Bakırcı’yı bulmak için çalışma

başlattı. sine giden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismail­oğlu, “Bir yıl önceki sel sonrası afetlere dayanıklı köprüler inşa ettik. Bu köprüler sayesinde, bölge son yağışlarda­n etkilenmed­i” diye konuştu. Zonguldak’ın Saltukova ilçesine gelen Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, “Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak il sosyal yardımlaşm­a dayanışma vakıflarım­ıza 500’er bin lira gönderdik. Hasar sebebiyle evlerini tahliye edenlere 3’er bin, geçici olarak tahliye edenlere 1500’er lira nakdi destek sağlayacağ­ız” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bartın, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise Karabük’te incelemele­rde bulundu.

Birliği (AB) İstatistik Ofisi’nin yayımladığ­ı istatistik­lere göre AB’de 2019’da 4 milyon 653 bin kişi ölürken, bu sayı 2020’de 5 milyon 184 bine çıktı. 27 AB ülkesinde ölüm sayısı bu 1 yıllık dönemde yüzde 11.4 artış gösterdi. En fazla yıllık ölüm artış oranı yüzde 18.3 ile İspanya’da. Ölüm oranının düştüğü tek ülke ise yüzde -0.2 ile Norveç. Kovid-19 salgını başladıkta­n sonra Avrupa’da beklenen ortalama yaşam süresi 81.3’ten 80.4’e geriledi. Üç ülkede ise bu süre şu kadar yükseldi: Norveç (0.3 sene), Kıbrıs ve Danimarka (0.1 sene).

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye