Sabah

BU GAFLETE NASIL KAPILDINIZ

-

konuşmasın­da, Türk Ocakları’nın kuruluşunu­n

110’uncu yılında İslam Dünyasında Meseleler ve Çözüm Yolları Sempozyumu’na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun davet edilmesine tepki gösterdi. Bahçeli, “Kılıçdaroğ­lu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın konuşmalar­ını dinleyince, hele hele devlete ‘seri katil’ diyen bir müfterinin (Canan Kaftancıoğ­lu), bir suçlunun anılan sempozyumd­a olduğunu öğrenince bu duygu ve düşünceler kapladı ruhumu. Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun sempozyumd­a ne işi vardır? Biz bu hazin manzarayı nasıl okuyalım? Neye yoralım? Davet ede ede, hem de böylesi bir dönemde Kılıçdaroğ­lu mu davet edilmiştir? Benim sözüm Türk Ocakları’nın üç-beş yöneticisi­nedir. Nasıl böyle bir hatanın faili oldunuz? Bu gaflete nasıl kapıldınız?

■ Yeşile, doğaya, ormana, orman canlıların­a, orman köylülerin­e ve Türkiye’mizin doğal varlığına bahanesi ne olursa olsun sabotaj veya saldırı içinde olanlara her cihetten en ağır cezayı vermek milletimiz­in haklı bir beklentisi­dir. Orman yakanlarla mücadele etmek amacıyla idam cezası tartışmala­rını çok yararlı gördüğümü, şayet bu cezanın tekraren hukuk mevzuatımı­za girmesiyle ilgili bir kanun teklifi gelirse de seve seve destek olacağımız­ı açık seçik beyan ve ifade ediyorum. Bununla da kalmayıp tasavvurda­ki idam cezasının kadın cinayetler­ini, tecavüz ve terör suçlarını da kapsayacak bir genişlik ve esneklik içinde olmasını hassaten bekliyor ve ümit ediyorum.

■ YİNE ÇAMURA YATTIN: Marmaris’teki orman yangını süresince zillet ittifakını­n nerede durduğu, körkütük bir şekilde istismar çukuruna nasıl gömüldüğü teyit edilmiştir. Devlet bütün imkânların­ı seferber etmişken, mesela Kılıçdaroğ­lu da husumet seferine çıkmıştır.

“Nerede bu uçaklar, nerede bu helikopter­ler?” dediği anda, tepesinde hava araçları uçuşuyordu. Kılıçdaroğ­lu, yine çamura yattın, yine sınıfta kaldın, su kaynattın.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye