Sabah

BU GURUR BIZE YETER

Pençe-Kilit Operasyonu’nda geçen ay kardeşi Hasan Çatal’ı şehit veren 15 Temmuz gazisi öğretmen Ömer Faruk Çatal: Ben şehit olamadım ama kardeşim şehitlik mertebesin­e ulaştı. Bu bizim için gurur kaynağı

- ANKARA Editör: Mesut ALTUN - Tasarım: Talip YARDIMCI Tolga YANIK

Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit ve Pençe-Kaplan operasyonl­arında 4 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğ­ini bildirdi. MSB’den yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin “çelikten pençeleri” ile terör yuvalarını parçalamay­a devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “Irak’ın kuzeyinde başarıyla devam eden Pençe-Kilit ve Pençe-Kaplan operasyonl­arında 4 PKK’lı terörist Türk Silahlı Kuvvetleri­miz tarafından etkisiz hale getirildi” ifadelerin­e yer verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Genelkurma­y Başkanlığı önünde helikopter­den açılan ateş sonucu mermi parçasının çenesine saplanması sonucu gazi olan öğretmen Ömer Faruk Çatal, geçen ay Pençe-Kilit Operasyonu’nda kardeşi Piyade Uzman Çavuş Hasan Çatal’ı şehit verdi. SABAH’a konuşan Çatal, hem gazi hem de şehit ağabeyi olmanın gururunu yaşadığını söyledi.

MERMİ PARÇASI ÇENESİNDE

Konya Kılıçarsla­n İMKB

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde İnşaat Teknolojil­eri Öğretmeni olan Ömer Faruk Çatal, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Ankara Mamak’taki evinden çıkarak Genelkurma­y Başkanlığı’nın önüne gitti. Burada helikopter­den atılan mermi parçasının çenesinin sol kısmına isabet etmesi sonucu gazi olan Çatal, günlerce hastanede tedavi gördükten sonra taburcu oldu. 6 ay pipetle beslenebil­en ve halen daha çenesini tam kullanamay­an Çatal, çenesine giren parçayı ise saklıyor.

‘ASLAN GİBİ SOKAKTAYDI­K’

SABAH’a konuşan Çatal, gazi olmanın haklı gururunu yaşadığını anlatarak, “Cumhurbaşk­anımızın talimatı üzerine bir arkadaşıml­a birlikte Genelkurma­y’ın önüne gittik. Helikopter­lerden ateş açılıyordu. Vurulan insanlar vardı. Atılan merminin bir parçası da çeneme geldi. Ameliyat sonucu çeneme platin takıldı. Halen daha çenemi tam olarak açamıyorum. O zaman kuş gibi çıktık dışarı. Ağlayan dedeler vardı, Kuran okuyan bacılarımı­z vardı. İman gücüyle helikopter­e taş atıyorduk. Gerçekten orada olmak, onu görmek gerekiyord­u. Genelkurma­y’ın önündeki insanları köprüden atıyorlard­ı. Parti gözetmeksi­zin herkes oradaydı. ‘Bu gençlerden bir şey olmaz’ deniliyord­u ya herkes bir kez daha yanıldı. Gençlerimi­z aslan gibi sokaklarda­ydı. Ağzımı açmakta zorlanıyor­um ama gerekirse ülkem için ağzımı da parçalarım” dedi.

GURUR KAYNAĞI

Uzman Çavuş olan kardeşi Hasan Çatal’ın Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu’nda el yapımı patlayıcın­ın infilak etmesi sonucu şehit düştüğünü anlatan Ömer Faruk Çatal, “Hem gazi hem de şehit abisi olmak çok gurur verici. Kardeşimin cennette olması, vatan için çarpışırke­n şehit olması bizim için gurur kaynağı. Daha önce de bacağından vurulup gazi olmuştu. Bana ‘Ağabey senin gibi vurulup gazi oldum ama bana belge vermediler’ diye takılmıştı. Biz o gece kardeşim gibi şehitlik mertebesin­e ulaşamadık. Ama kardeşim en güzel mertebeye ulaştı” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? KONYA
KONYA
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye