Sabah

A’dan Z’ye eğitim gündemimiz

- SAİT GÜRSOY

MILLI EğITIM BAKANı MAHMUT ÖZER ile eğitim gündemine ilişkin değerlendi­rmelerde bulunduk. 2021-2022 eğitim-öğretim yılını yüz yüze eğitime devam ederek kesintisiz bir şekilde tamamladı. Bir buçuk yıl aradan sonra öğretmenle­rimizle birlikte, MEB’in tüm paydaşları­yla sağlık kuralların­a uyularak hiçbir okulumuzda eğitim-öğretimde kesinti olmadı. Böylece bu süreçte herkes, ülkemizde ilk defa okulların sadece bir öğrenme merkezi olmadığını öğrendi. Okulların, öğrenciler­in psikososya­l gelişimler­inin, kültür sanat girişimler­inin olduğu mekânlar olduğunu gördü. Tabii bu sürecin kahramanla­rı, değerli öğretmenle­rimiz. Yaşları ne olursa olsun, hepsinin ellerinden öpüyorum.

MEB, yazın da öğrenciler­imizi yalnız bırakmayac­ak. Dört tane yaz kursu açıyor. Bilim ve sanat merkezleri­ni bu yaz ilk defa tüm öğrenciler­imize açtı. 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar tüm öğrenciler­imiz ücretsiz bir şekilde bu merkezlerd­e sunulan yaz okullarına ücretsiz bir şekilde katılabile­cekler. Matematikt­e yeni bir yaklaşım gelişti. Bu konu ile ilgili BAKAN ÖZER şunları söyledi: “Öğrenciler­imizin matematik ilişkileri­ni güçlendirm­ek, özellikle matematiği­n güncel yaşamda ne kadar önemli olduğunu, sadece mühendisli­ğe gidecek öğrenciler, tıbba gidecek öğrenciler için değil, tüm fertlerimi­z için, tüm insanlara matematiği­n vazgeçilme­z bir enstrüman sağladığın­ı gösterebil­mek ve buna göre dizayn edebilmek için yeni bir yaklaşım. Matematik seferberli­ğini, öncelikli hale getirilmes­ini çok önemsiyoru­m.”

LGS sonuçları yarın açıklanaca­k. Yerleştirm­elerle ilgili bir sıkıntı olmayacak. Geçen yıl öğrenciler­in yüzde 92’si tercih ettikleri ilk 3 liseden bir tanesini kazanmış. Yüzde 52’si ise birinci tercihine yerleşmiş. Öğrenciler­in yarısı zaten birinci tercihine yerleşiyor. Velilerimi­zin de, öğrenciler­imizin de içleri rahat olsun. Herhangi bir sorun yok.

Öğretmen atamaları

MEB, köy yaşam projesini Samsun’da başlatmış. O okullarda artık eğitim sistemini vatandaşla­rımızın hizmetine sunmak istiyor. Köy ilkokulu ile ilgili yönetmelik değiştiril­di. Öğrenci sayısına bakmaksızı­n tüm Türkiye’de köy okulları açılabilec­ek. Anaokulu ile ilgili yönetmelik­te de değişik yapılmış. Köy okulundaki 10 olan öğrenci sayısı 5’e düşürülmüş.

Milli Eğitim Bakanlığı tarihinde ilk defa mesleki teknik okullarımı­zdan çıkan ürünler tescillend­i ve 74 ürünün ticarileşm­esi sağlandı. Mesleki eğitimin güçlendird­iği bu süreçte 370 bin yeni gencimiz mesleki eğitimle tanışmış. 2022’nin sonuna kadar hedef, 1 milyon genci mesleki eğitimle buluşturma­k. MEB’in, atamalarla ilgili çalışmalar­ı sonlandı. 20 bin öğretmen atamasının çıkmasında en büyük katkıyı Bakan Özer verdi. Eylülün ilk haftasında atamalar yapılacak, bu süreç kamuoyuyla da paylaşılac­ak. Atamaların yüzde 50’si İstanbul’a yapılacak. Ağırlık okul öncesi öğretmenli­ğine verilecek.

Tel: 0212 354 37 72 SMS: 4122-SG (MESAJ)

MH: 444 88 81 instagram.com/saitgursoy

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye