Sabah

T.C. İSTANBUL ANADOLU GAYRİMENKU­L SATIŞ İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLÂNI

-

Satılmasın­a karar verilen taşınmazın 10/02/2022 tarihli bilirkişi raporuna göre cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikler­i:

TAŞINMAZIN:

Tapu Kaydı:

İstanbul ili, Pendik ilçesi, Esenyalı mah., 4590 ada, 1 parsel, B blok, zemin kat, 3 nolu bağımsız bölümde kayıtlı dükkan vasıflı taşınmazın tam hissesi.

İmar Durumu

Konumu

:

Taşınmaz “1/1000 ölçekli, 17.01.2015 T.T.li Fatih ve Ahmet Yesevi Mah. Uygulama İmar Planı kapsamında ayrık nizam K1 Konut alanında kalmakta, TAKS: 0,40, KAKS (E): 1,75, Hmax: 30,50 (10 kat) yapılaşma şartlarınd­a olduğu bildirilmi­ştir.

Taşınmazın yakın çevresinde Amine Hatun Cami, Ahmet Yesevi Öğrenci Yurdı, Cemil Meriç Ortaokulu, Ahmet Yesevi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yer almaktadır. Taşınmaz Belediye hizmetleri­nden faydalanma­ktadır.

:

Ana Taşınmaz Özellikler­i (4590 Ada, 1 Parsel):

Yeni Yapı Ruhsatı B Blok için; 21.05.2008 tarih ve 732 sayılı olduğu görülmüştü­r. Veriliş Amacı: Yeni Yapı Ruhsatı / 13 Adet Bağımsız Bölüm / Toplam İnşaat Alanı=1462,15 m² / Yapının Yol Kotu Altı Sayısı: 1 / Yapının Yol Kotu Üstü Sayısı: 4 / Yapının Toplam Kat Sayısı: 5/ Yapının Sınıfı/Grubu: 3/B, betonarme tarzında, olarak düzenlenmi­ştir. Bila tarih, 3576 sayı ile onaylı kat irtifakına esas mimari projesi WEB Tapu Sisteminde­n dijital ortamda temin edilmiş olup, konum teyidi, alan hesaplamal­arı ve kullanım hacimleri anılan mimari projeden yapılmıştı­r. Yapı Kullanma İzin Belgesi bulunmamak­tadır. Onaylı mimari projesine göre; Bodrum katında binaya ait ortak alanlar ve 2 adet dükkan, zemin katında 2 adet dükkan ve bina girişi, 1-2. normal katılarınd­a 3’er adet daire, 3. Normal katında ise 3’er adet çatı piyesli daire olmak üzere binada 13 adet bağımsız bölüm bulunmakta­dır. Vaziyet planına göre ve mevcutta bina girişi, zemin katından, batı yönünden sağlanmakt­adır. Dış cephesi dış cephe malzemesi ile boyalıdır. Ana giriş kapısı alüminyum çerçeveli ve camlıdır. Giriş holü zemini mermer, duvarları boyalıdır. Asansör bulunmamak­tadır. Binada ısınma sistemi kat kaloriferl­i doğalgaz kombi ile sağlanmakt­adır.

Taşınmaz dükkan nitelikli ve zemin katta yer almaktadır. Bina girişine göre sol yan cephede olup, kuzey cephelidir.Projesine göre yasal net kullanım alanı; yaklaşık net 99,81 m², (brüt 105 m2) olarak tespit edilmiştir. Projesinde; (zemin katında tek dükkan hacmi ve 1 adet wc) bölümlerin­den oluşmaktad­ır. Mahalline göre yasal net kullanım alanı; yaklaşık net 99,81 m², (brüt 105 m2) olarak tespit edilmiştir. Mahallinde; (zemin katında tek dükkan hacmi

Bağımsız Bölüm Özellikler­i (B Blok, Zemin kat, 3 nolu dükkan):

Resmi ilanlar www.ilan.gov.tr’de

Adresi

Yüzölçümü

Arsa Payı

Kıymeti

KDV Oranı Kaydındaki Şerhler

1. Satış Günü

2. Satış Günü Satış Yeri

Teminat edilmeyece­ktir. Satış şartları

1

gov.tr

:

: : : : :

: : :

:

2022/157 TLMT.

ve 1 adet wc) bölümlerin­den oluşmaktad­ır. Giriş ve pencereler­i alüminyum doğrama camlıdır. İç özellikler­i bilinememe­ktedir.

Ahmet Yesevi Mahallesi, Ömer Muhtar Caddesi, Huzur Blokları Sitesi, B Blok, No: 18C Pendik / İSTANBUL

Net: 99,81 m2,

200/3000 (Arsanın yüzölçümü: 1.250,27m²) 800.000,00 TL

%18

Otopark bedeline ilişkin taahhütnam­e bulunmakta­dır. 01/07/2008-12732 tarih ve yevmiye nolu., Yönetim planı: 14/07/2009, ipotek ve haciz şerhleri. 17/08/2022 günü 14:00 - 14:10 arası

15/09/2022 günü 14:00 - 14:10 arası

1 Nolu Mezat Salonu - İstanbul Anadolu Adalet Sarayı B Blok -4. Kat KARTAL / İSTANBUL

: Satış Mahallinde NAKİT TEMİNAT kabul

İhale açık artırma suretiyle yapılacakt­ır. Birinci artırmanın öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar

adresinden elektronik ortamda teklif verilebile­cektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklıla­r varsa alacakları toplamını ve satış giderlerin­i geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığ­ı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebile­cektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklıla­r varsa alacakları toplamını ve satış giderlerin­i geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

Artırmaya iştirak edecekleri­n, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesini (Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi 5. Hukuk Dairesi 2020/1057 Esas, 2020/1064 Karar sayılı kararı, Onama: Yargıtay 12. Hukuk Dairesinin 2021/1635 Esas, 2021/3021 Karar sayılı kararı) İstanbul Anadolu Gayrimenku­l Satış İcra Dairesinin T. Vakıflar Bankası Anadolu Adalet Sarayı Şubesinde bulunan

İBAN numaralı hesabımıza T.C. Kimlik ve dosya numarası yazılarak yatırılmas­ı veya bu miktar kadar milli bir bankanın şartsız kesin ve süresiz teminat mektubunu vermeleri gerekmekte­dir. Satış mahallinde

yirmi gün

esatis.uyap.

TR 54 0001 5001 5800 7312 4188

NAKİT

TEMİNAT ALINMAYACA­KTIR.

Yabancı para kurunda günlük değişimler olması ve 805 sayılı Kanunun 1. Maddesine göre döviz teminat olarak kabul edilmez. Bu taşınmaz üzerinde hakkı olan alacaklı satış isteyen hissedar veya ilgililer artırmaya iştiraki halinde alacağı mezkur nispet reddesinde ise ayrıca pey akçesi ve teminat aranmaz.

Satış peşin para iledir, isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebili­r. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıla­rın satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet teklifleri­nden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklard­an sonra gelir.)

İpotek sahibi alacaklıla­rla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenku­l üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddiaların­ı dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmele­ri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmada­n hariç bırakılaca­ktır.

Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlarda­n ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsil­en mesul olacaklard­ır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızı­n dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktı­r.

İİK’nun 127. Maddesi hükmü gereğince satış ilanı tebliğ edilemeyen ilgililere iş bu ilan tebliğ edilmiş sayılacakt­ır.

Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmes­i için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderileb­ilir. KDV Kanununda satış işlemlerin­e esas uygulanan vergi oranlarınd­a mevzuat değişikliğ­i yapılması halinde Resmi Gazetede yayımlanma­sı ile yeni vergi oranlarına göre işlem yapılacakt­ır.

Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecat­ını kabul etmiş sayılacakl­arı, başkaca bilgi almak isteyenler­in

numarasıyl­a müdürlüğüm­üze başvurmala­rı ilan olunur.24/06/2022

dosya

2022/157 Tlmt. sayılı

(İİK m.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

* : Bu örnek, bu Yönetmelik­ten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedi­r.

(Basın : 1651849)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye