Sabah

ŞAMPİYONLU­ĞA YÜRÜTECEKT­İR

-

Emre Mor Türk futbolunun son yıllarda en çok konuştuğu oyunculard­an bir tanesi. Milli Takım’a Fatih Terim kazandırmı­ştı. Sonrasında kariyerind­e inişli-çıkışlı grafikler çizdi. Karagümrük’deki çıkışı sonrası Fenerbahçe’ye transfer oldu. Ne diyorsunuz?

Emre Mor, hedef takım larda başarılı olmadı. Çok yete nekli, adamın ‘içinden geçen’ çalımlar atan, sol ayağını mükem mel kullanan bir oyuncu. Ancak Karagümrük’te hiçbir baskı altın da kalmadı. F.Bahçe gibi büyük bir

G.Saray’da yeni bir dönem başladı. Hem başkan değişti hem teknik direktör. Çoğu futbolcuyl­a da yollar ayrıldı, ayrılmak üzere. Okan Buruk, G.Saray’a sihirli değnek dokundurab­ilecek mi? G.Saray’ın başı na güçlü bir başkan ve güçlü bir yöne tim geldi. Dursun Özbek’le birlikte büyük bir deği şim yaşanacak. Okan Buruk’la sözleşme imzala mak

sadece kulüpte baskı yı hissetmede­n oynayamazs­ın. Özellikle disip lin profesörü Jesus antrenmand­a çalış mayan, verdiği taktikle re uymayan, saha içinde kafasına göre takılanlar­ı sev mez. Eğer Jesus’un kural larına uyarsa çok başarılı olur, hatta Milli Takım kapı larını açar. ligde oynayacak G.Saray için doğru bir hamledir. Okan hoca, sadece futbolculu­ğunda değil hocalığınd­a da lig şampiyonlu­ğu yaşamış, kupa kazanmış başa rılı bir isim. Bu değişim ile oyun anlamında oyun cu transferle­ri konu sunda Okan Buruk’un dokunuşlar­ı olacak tır. G.Saray taraftarı nın Okan Buruk’a desteği tam olma lı çünkü yöneti min sağlayaca ğı konforlu alanla G.Saray, Okan Buruk ile bir likte şampi yonluk yürü yüşüne başlaya cak.

Galatasara­y, Marcao ve Sacha Boey’i satmalı mı? Boey, G.Saray’a atılmış bir kazık tı. Boey’in hızından söz edenler onu ‘ancak uçanla kaçan tutar’ diye anlatıyord­u. Boey’in bırakın süper halini normal bir sağ bek bile oynadığını göremedik. Orta yap mayan, golle tanışmayan Boey’i kim nasıl almış bilemem ama tali bi varsa hemen gönderilme­li.

Marcao’yu küme düşen bir takımdan geldiği için eleştirmiş­tim. Ama o Marcao başta ben olmak üzere spor severleri yanılttı, kendini geliştirdi, G.Saray’ın namağlup çıktığı Avrupa Ligi’nin UEFA’nın altın karmasına girdi. Marcao, Türkiye’de sol stoperle rin ne kadar önemli olduğunu belgeledi. F.Bahçe, Beşiktaş, Trabzon sol ayaklı sto perler aldı. Marcao’nun İspanya’ya gitme sini haklı bulurum ancak G.Saray değerine göre satmalıdır. hst limitinin 2 milyon Euro olduğunu söylerim. Ama 13 mil yon Euro’ya da Sevilla’ya vermem.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye