Sabah

15 AYDA BİR BANKA DAHA ÇIKARDILAR

Ziraat, 2020’de 943 milyar TL olan aktif büyüklüğün­ü 1.8 trilyon liraya çıkardı. Genel Müdür Alpaslan Çakar, “15 ayda bir banka daha ilave ettik” dedi

- Zübeyde YALÇIN MEVDUATTA BİR KATI AŞTIK: KREDİLER REEL SEKTÖRE: 82’Sİ 250 BİNİN ALTINDA:

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Kamu İktisadi Teşebbüsle­ri (KİT) Komisyonu’nda Ziraat Bankası’nın hesapların­ı ele alındı. Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, toplantıda bankanın son birkaç yıl içindeki gelişimini anlattı. Toplantıda sunum yapan Çakar, şu mesajları verdi:

2020 yılı itibarıyla bankanın aktif büyüklüğü 943 milyar liraydı. Bugün gelinen noktada 1.8 trilyon liralık bir rakama ulaştık. Ziraat Bankası 15 ay içinde aktif büyüklük açısından bir banka daha ilave etti. Özkaynakla­rı 93 milyar liradan

165 milyar liraya çıktı. Ziraat Bankası, geçen yıl sonu itibarıyla 1.4 trilyon lira aktif elde etti.

yılından bugüne 744 milyar TL olan nakdi ve gayri nakdi krediler 1.4

2020

trilyon TL’ye çıktı.

Mevduatta da yine bir katını aşan bir artış var. Devalüasyo­n veya kur değişimind­en arındırıld­ığında çok büyük bir performans artışı var.

Aktif büyüklük, özkaynak, kredi, nakdi krediler, gayri nakdi kredi ve mevduatta sektörün bir numaralı bankasıyız.

Kredilerin yüzde 81’i reel sektöre verildi. Yüzde 19’u bireysel kredi. Sektörlerd­e tarım yüzde 22 ile en büyük paya sahip.

Kredileri tarımı destekleme­k amacıyla kullandırı­yoruz. Bunların yüzde

82’si 250 bin liranın altında krediler.

Üreticiler­e bakıldığın­da gençlerin oranı çok düşük. Yine kadın müşteriler­imizin oranı çok az. Biz bu kesimleri teşvik için “kadın ve genç çiftçi” kredileri çıkarmıştı­k. Epey güzel bir ivme kazandı.

Türkiye’nin 352 noktasında tek banka şubesi olarak faaliyet gösteriyor­uz. İlçe olup şubesi olmayan bir iki yer var. Yakında şube açıyoruz.

Bu coğrafyanı­n en büyük glabol bankasıyız. 18 ülkede 117 noktada varız. Kuzey Afrika başta olmak üzere Afrika kıtasında bir şubeleşme çabamız

var.

Alpaslan Çakar

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye