Sabah

Matematik olimpiyatl­arı ŞAMPIYONUY­DU

-

matematik olimpiyatl­arında Türkiye 1’incilikler­i ve 2’ncilikleri olan Kuzey Göktepe, “Sınava düzenli ve disiplinli bir şekilde çalışarak hazırlandı­m. Bu kadar çok çalışmanın sonunda emeğimin karşılığın­ı alacağımı biliyordum. Çalışıp kendimi sıkmadım, dinlendiği­m ve kendime ayırdığım zamanlarım da oldu” dedi.

Muğla’nın bir diğer birincisi Pelin Helvacı, “Günlük 200-250 civarı soru çözmeye çalıştım. Eksik olduğumu gördüğüm yerleri öğretmenle­rimden tekrar anlatmalar­ını rica ettim. Her gün mutlaka öğretmenle­rime yapamadığı­m soruları sordum. Teneffüs gibi boş zamanlarım­ı soru çözmeye ayırdım” diye konuştu.

Gaziantep Erdem Koleji öğrencisi Neva Öztürk, “Başarmak inanmakla eşdeğerdir. mühendisi olmak” diye Bu sonuca ulaşmak bir sürpriz konuştu. değildi. Çok çalıştım, çok emek verdim. Tarsus Şehit Fazlı Öğretmenle­rimin yönlendirm­elerini hep Kalaycı öğrencisi Beril dikkate aldım, çalışmalar­ımı planladım. Alkım Üren, “Birinci Hedefim her zaman Türkiye birinciliğ­iydi. olmak çok güzel duygu. Sınavın en büyük düşmanı stres. Stresi de Büyük gurur. LGS sürecinde ailem ve öğretmenle­rimin desteğiyle yönetmeyi disiplinli ve planlı başardım” dedi. çalışmak çok önemli.

Aksaray Piri Mehmet Paşa Ortaokulu Öğretmen olan annem ve öğrencisi İbrahim Sesçi, “Çok çalıştım. babam, okuldaki öğretmenle­rim Okuldan eve gelip biraz dinlenip ders ve yöneticile­r çalışıyord­um. Annem ve babamın üzerimde çok büyük destek oldular” çok emekleri var. Hedefim, uzay dedi.

Hayrettin ŞAŞMAZ- Mehmet BONCUK-Neslihan ÖZBOZKURT/SABAH

Kuzey Göktepe

Neva Öztürk

Ibrahim

Sesçi

Pelin Helvacı

Beril Alkım Üner

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye